Jeroen Buurke loodst SETA met hattrick langs BATO

SETA won de uitwedstrijd bij BATO en lijkt volop mee te gaan doen om het kampioenschap in de zaterdag 5e klasse F.

(Archief)Foto, Jeroen Buurke scoorde een hattrick voor SETA en maakte ook nog eens zijn 200e competitiegoal in het amateurvoetbal.

SETA heeft de uitwedstrijd tegen BATO met 3-4 gewonnen. De uitslag deed vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar na een dik uur spelen stond SETA al met 0-4 voor. Mede dankzij een hattrick van spits Jeroen Buurke leken de Setanen af te steven op een ruime overwinning. In de slotfase van de wedstrijd scoorde BATO echter nog drie keer, maar uiteindelijk liet SETA zich geen punten afsnoepen.

De ploeg uit Musselkanaal begon uitstekend aan de wedstrijd in Winschoten en kwam al snel op voorsprong door een goal van Buurke. Binnen twintig minuten spelen stond het ook al 0-2 en wederom was Buurke de doelpuntenmaker. Die goal bleek tevens een mooie mijlpaal voor de spits, die daarmee zijn 200e competitiedoelpunt in het amateurvoetbal maakte. Het bleek tevens ook de ruststand te zijn.

Hattrick Buurke

Na de pauze leek SETA het duel al snel in het slot te gooien. Het scoorde na een uur spelen twee keer kort achter elkaar en leek daarmee de zege alvast veilig te stellen. Noah Schuur maakte er 0-3 van, waarna Buurke zijn hattrick wist te voltooien. SETA geloofde het daarna wel, waarna BATO in de slofase via Roy Zweep op 1-4 wist te komen. In de slotminuten scoorden de Winschoters nog eens twee keer via onder andere Adolf Tuin, maar verder dan 3-4 kwam BATO niet meer.

Door de zege klom SETA naar de tweede plek achter VVS Oostwold, dat twee punten meer heeft, maar ook een wedstrijd meer speelde. De stand in 5F is enigszins verschoven doordat Veendam 1894 zich heeft teruggetrokken. Desondanks lijkt SETA volop mee te gaan doen om het kampioenschap.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Stadskanaal stoot ZNC uit de tweede klasse

SC Stadskanaal heeft na een zinderend voetbalgevecht met ZNC van plaats gewisseld met de ...

GKC zet De Treffer ’16 aan de kant

Zonder te overtuigen heeft GKC drie punten aan haar seizoenstotaal toegevoegd. Dit deed het ...

NWVV na rust langs Valther Boys

Voor NWVV wachtte nog één bekerwedstrijd, tegen Valther Boys. Doordat beide ploegen nog puntloos ...