Overzicht zaterdag 2e klasse J: Drenthina bezorgt koploper Gorecht eerste puntverlies

Drenthina snoepte koploper Gorecht een punt af, LTC won op bezoek bij de Weide.

Gorecht – Drenthina: 1-1

Drenthina heeft koploper Gorecht het eerste puntenverlies weten toe te dienen. In een rommelige wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld kwamen beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren. In de tweede helft kwam de thuisploeg snel op voorsprong via Michel Koopman, die profiteerde van defensief geschutter aan de kant van de bezoekers en de bal van dichtbij kon binnen tikken. Niet veel later stond het ook alweer 1-1 via Koen Dekens, die nu profiteerde van defensief geschutter aan de kant van de thuisploeg. In het restant van de tweede helft voerde Gorecht de druk op om de zege nog binnen te halen, maar had Drenthina zich in blessuretijd nog naar de winst kunnen counteren. Beiden lukte niet en dus bleef het bij 1-1 en snoepte Drenthina koploper Gorecht zo de eerste punten van het seizoen af.

De Weide – LTC: 1-3

LTC heeft de wedstrijd tegen de Weide in de tweede helft naar zich toegetrokken. Daarmee kreeg de thuisploeg wellicht wat te weinig. De ploeg uit Hoogeveen kwam in de eerste helft nog op voorsprong via Tim Mulder, maar zag LTC halverwege de tweede helft langszij komen via Marc Heerings. Een kwartier voor tijd kwamen de Assenaren op voorsprong door een goal van Richard Mulder. In de slotminuten besliste LTC definitief het duel via Xander Eisses: 1-3.