SPW pakt eerste driepunter tegen CEC

SPW heeft tegen CEC de eerste overwinning van het seizoen weten te pakken en ging daarmee over CEC heen op de ranglijst.

Foto Facebook SPW, de Knoalsters pakten tegen CEC de eerste driepunter van het seizoen.

SPW heeft zondag de eerste driepunter van het seizoen weten binnen te slepen. Op bezoek in Emmercompascuum won het met 0-2 van CEC. Daardoor klom SPW over CEC op de ranglijst heen en sloeg het ook een gaatje van vier punten naar hekkensluiter Bellingwolde.

De wedstrijd begon om 14:00 op het koude sportpark de Runde. Ondanks dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, probeerden de lokale jeugd van Emmercompascuum toch wat sfeer in te brengen door een kleine vuurwerkshow. Na de aftrap had SPW de bal, maar begon het de eerste minuten niet scherp. Maar na de eerste minuten begon het strijdplan van trainers Jeroen en Frans te werken. En dat kwam tot uiting in de zevende minuut van de wedstrijd. Carlo Krops speelde Erik Meijer in, Meijer stak de diep lopende Bram Poelman weg en deze schoot de bal van ongeveer twintig meter in de linkerbovenhoek. Een droomstart voor SPW en ook een prachtig doelpunt.

Tweede treffer

CEC was door dit vroege doelpunt van slag en hadden al snel last van onderlinge irritaties. Maar ook irritaties richting de scheidsrechter en SPW, maar gelukkig werd hier niet in meegegaan. SPW bleef makkelijker voetballen en dit resulteerde in de twaalfde minuut al tot de 2e treffer. Vincent Baas stak met een prachtige pass Jelmer Jasken weg. De middenvelder bedacht zich niet en lepelde de bal vanaf de zestienmeter uit de lucht over de keeper heen. SPW zat op rozen: 0-2. Na dit doelpunt probeerde CEC met meer strijd de wedstrijd te keren. Duels werden harder, grimmiger en ook soms wat gemener, maar het bleef beperkt tot enkele gele kaarten. Derhalve ging SPW met een 0-2 voorsprong aan de thee.

Goed verdedigend SPW

CEC had een heuse donderspeech gehad van trainer Goeree. SPW moest scherp uit de kleedkamer komen maar liet dit achterwege. CEC speelde de lange bal en SPW ging hierin mee. Helaas konden de aanvallers van SPW tegen de lange verdedigers van CEC hier weinig mee. SPW kwam moeilijk onder de druk vandaan en hadden het geluk dat de verdediging en keeper hun primaire taak, namelijk zorgen dat er geen goal tegen valt, goed uitvoerden. SPW kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar iedere keer werd Rodan Farrell, soms wel terecht maar ook soms niet terecht, afgevlagd. CEC bleef drukken maar kwam er bij de laatste linie gewoon moeilijk door.

Goede redding Kip

De meest gevaarlijke momenten waren vooral de standaardsituaties van CEC, maar de spelers van de thuisploeg hadden het vizier deze middag niet op scherp staan. In de 88e minuut kreeg CEC nog een grote kans, maar al glijdend bracht SPW-doelman Jarno Kipmet de nodige inspanning de redding. Dit was ook het slotakkoord van de wedstrijd. CEC kon niet meer en kwam er ook niet doorheen. Zo kon SPW de eerste driepunter van het seizoen vieren. Dankzij deze overwinning klimt SPW over CEC heen en staat het gedeeld tiende met Weerdinge en heeft het weer aansluiting met de middenmoot.  CEC blijft op een twaalfde plek staan in de zondag 3e klasse C.