Titan walst over Buinen heen

Titan was een paar maten te groot voor Buinen en won met dikke cijfers.

Foto Andries Middelbos, Titan-spits Harm Jan Moesker (kijkend naar het kopduel) maakte zijn 100e doelpunt voor de rood-witten.

Afgelopen zondag speelde Titan voor het eerst deze competitie een uitwedstrijd. Door meerdere afgelastingen hadden de rood-witten tot zondag alleen nog maar thuis gespeeld. Op bezoek bij Buinen lieten de rood-witten er geen gras over groeien en boekten uiteindelijk een monsterscore: 0-8. Harm Jan Moesker was de gevierde man. Hij maakte een hattrick en passeerde de magische grens van 100 doelpunten in het rood en wit.

Titan-trainer Koppenol kon geen beroep doen op de geblesseerde Mick Hendriks en Rowan Meijeringh. Ook Klaas Anne Postmus ontbrak vanwege een schorsing. Buinen was ook niet compleet want zij miste hun aanvoerder Bram Komduur vanwege een schorsing.

100e goal Harm Jan Moekser

In de beginfase had Titan het merendeel de bal, maar tot uitgespeelde kansen kwam de bezoekers nog niet. De gastheren daarentegen werden wel gevaarlijk via een vrije bal van Marc Haandrikman, maar doelman Poede bracht prima redding. Aan de andere kant was het even later wel raak. Harm Jan Moesker bracht de rood-witten aan de leiding en maakte daarmee zijn 100e doelpunt in het rood-wit geblokt. Twee minuten later werd de marge al verdubbeld. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Thijs Over en hij schoot het leder hard richting de bovenhoek: 0-2. Hierna was Titan duidelijk de betere ploeg en het liep vervolgens ook verder uit. Moesker ontfutselde de Buinen-achterhoede de bal en hij stelde Thijs Over in staat om zijn tweede van de middag te maken. Buinen werd in een uitval gevaarlijk via Albert Stevens, maar Karsten Stavast en doelman Poede wisten hem het scoren te beletten. Julian Bruining was wel succesvol namens de bezoekers. Op aangeven van Moesker bepaalde hij de ruststand op 0-4.

Monsterscore

Na de rust liep Titan verder uit. Jubilaris Moesker schoot vanuit de draai hard binnen: 0-5. Het speltempo werd er naarmate de tweede helft vorderde niet beter op en de kansen waren redelijk beperkt. Titan brak sporadisch nog door de Buinen-defensie, maar als dit lukt dan was het wel succesvol. Een schot van Moesker kwam via een verdediger bij Mark Baas terecht en hij gaf de bal het laatste zetje: 0-6. Even later kwam een afgeslagen corner van Over  via Bruining bij Nick Katoen terecht en hij knikte hard raak: 0-7. Het slotakkoord was voor de jubilaris van deze middag. Een goede steekpass van de ingevallen Patrick Luiten stelde Moesker in staat om de eindstand te bepalen: 0-8.

Foto’s Andries Middelbos: Buinen – Titan

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 blijft titelkandidaat

Na de 4-2 overwinning op Gasselternijveen kan De Treffer '16 zich opmaken voor de ...

Pekelder Boys nog niet uit gevarenzone

De inhaalwedstrijd tussen Eenrum (13e) en Pekelder Boys (10e) was er één uit de onderste regionen ...

SJS in zwaar weer na verlies tegen CSVC

De cijfers liegen er niet om: drie punten uit tien wedstrijden, waarbij nog geen ...