Valthermond wint in matige Kanaalstreekderby van Nieuw Buinen

Het was geen hoogstaande Kanaalstreekderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen, de thuisploeg bleek wel de sterkste over 90 minuten.

Foto Kees Rustenhoven, de 1-0 van Rick Schlimback in de maak, Nieuw-Buinen doelman Marcel Waarsing kan de tegentreffer niet meer voorkomen.

Er was volop media aandacht voor de Mondenderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen. Reclame voor het voetbal boden beide ploegen echter allerminst. Valthermond was de betere van de twee en won wel verdiend met 3-1.

Nieuw Buinen toonde aan niet voor niets in de onderste regionen te verkeren en de thuisploeg ging mee in het spel van de bezoekers. Voetballend gezien duidelijk beter dan de gasten, maar geen moment werd het niveau van de week er voor tegen ASVB gehaald.

Beste fase Valthermond

De eerste de beste mogelijkheid voor Valthermond was ook meteen raak. Alwin Braakman draaide een vrije trap het strafschopgebied in, waar Rick Schlimback het laatste zetje gaf. De opsteker kwam het spel van Valthermond ten goede en de beste fase van de wedstrijd brak aan. Braakman knalde een vrije trap op de kruising en Jens Bulle schoot over. Valthermond had echter de hulp van Nieuw Buinen-speler Kevin Koerts nodig om de voorsprong te verdubbelen. Milan Drayer speelde de bal strak voor de Buunergoal en Koerts was zo ongelukkig om zijn eigen doelman te passeren. Binnen twee minuten was de voorsprong echter weer gehalveerd. Eron Alberts braak door over de rechterkant en Dennis Kunst rondde af.

Verlossende derde treffer

Na de thee een ging Valthermond verwoed op jacht naar de verlossende derde treffer, maar het spel was te onnauwkeurig. Ondanks de nauwkeurigheid regen de mogelijkheden zich wel aaneen. Zo kwam Jens Bulle een teenlengte tekort na een combinatie tussen Dion van der Laan en Erik Jan veerbeek en kopte Milan Drayer naast na opnieuw een voorzet van Van der Laan. De 3-1 kwam er uiteindelijk toch. Jordy Weggemans speelde zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot buitenkant voet buiten het bereik van doelman Marcel Waarsing raak.

Valthermond verzuimt hogere score neer te zetten

Hierna verzuimde Valthermond verder weg te lopen. Waarsing redde fraai op een afstandsschot van Drayer en Koerts haalde een inzet van de ingevallen Jorn Drayer van de lijn. In de slotfase had Stephan de Vries nog de grootste kans op een vierde treffer, maar de invaller schoot van dichtbij over.

Zo hield Valthermond drie punten over aan de derby en is het, met december in zicht, nog steeds ongeslagen. Een prima prestatie van Kenny Koning en zijn mannen al erkende Koning wel dat het tegen Nieuw Buinen niet al te best was.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Nieuw Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel pas in slotfase langs NWVV

Mussel stelde pas in de slotfase de zege veilig tegen NWVV.

Overzicht 5F: Westerlee haalt uit, teleurstellende start SETA

Westerlee won met duidelijke cijfers van Muntendam, terwijl SETA met ruime cijfers onderuit ging ...