Veendam 1894 kan koploper GVAV-Rapiditas niet verrassen

Veendam 1894 was niet in staat tot een stuntje tegen koploper GVAV-Rapiditas.

Veendam 1894 heeft niet kunnen stunten tegen koploper GVAV-Rapiditas. De koploper van de zondag tweede klasse L  besliste het treffen al in het eerste half uur via twee treffers. In een verder niet hoogstaand duel werd er niet meer gescoord en kon Veendam de Stadjers ook niet echt in de problemen brengen.

Veendam keek al snel tegen een achterstand aan en leek daarmee een zware middag tegemoet te gaan. Na drie minuten spelen scoorde Leon Knol namelijk al de openingstreffer voor GVAV. Ondanks het overwicht van de Stadjers bleef een snelle uitbreiding van de score uit. Die werd na een half uur spelen wel verdubbeld. Roald van Geffen tikte de bal bij de eerste paal binnen en zorgde voor de 2-0 voorsprong. Veendam kwam daarna wat uit de schulp en kreeg via Robin Mik en Jasper Bijl een mogelijkheid, maar beiden faalden in de afwerking.

In de tweede helft werd het spelbeeld er niet veel aangenamer op, want echt veel kansen werden er niet gecreëerd door beide elftallen. Veendam kreeg een paar mogelijkheden, maar kon GVAV-goalie Meijwaard deze middag niet in verlegenheid brengen. De thuisploeg zette er ook niet veel meer tegenover, waardoor het bij 2-0 bleef deze middag in Groningen.