Tachtigjarige amateurvoetballer is niet te stoppen

Een mooi artikel over de oudste amateurvoetballer van Nederland, die voetbalt in de regio van de Kanaalstreek bij VV Sellingen.

In Voetbalpassie keren we terug naar de bakermat van het Nederlandse voetbal. Op de amateurvelden gaat Voetbal International op zoek naar unieke verhalen. De zevende aflevering gaat over Jan Bergman (80), de oudste actieve liefhebber op de vaderlandse velden.

De meeste mensen van tachtig jaar lopen met een rollator, spelen bridge of zitten zich te vergapen achter de geraniums. Jan Bergman zeker niet. Volgens de gegevens van de KNVB is hij de oudste nog regelmatig actieve amateurvoetballer van Nederland. Bergman is nog bijna wekelijks te bewonderen in het derde elftal van VV Sellingen.

Het is een gure en regenachtige dag in het Groningse dorpje. Desondanks komt Bergman om 9.00 uur met een grote glimlach het sportcomplex op gelopen. Deze plek kent geen geheimen voor hem. De voetbalveteraan wisselde in zijn leven nooit van club en is al 65 seizoenen op rij lid van de vereniging. In die jaren is het geen moment in zijn hoofd opgekomen zijn kicksen definitief op te bergen.

Lees het volledige artikel van VI via onderstaande link:

https://www.vi.nl/nieuws/een-wedstrijddag-met-de-oudste-amateurvoetballer-van-nederland

Bron: Voetbal International

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in beeld kunnen en blijven brengen. 

Doneer € -

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gezocht: oefentegenstander

Patrick Roukema, oud-speler van SC Stadskanaal, is momenteel trainer van de A-junioren van ARC ...

Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

De poule-indelingen van het Kerstzaalvoetbaltoernooi, waar woensdag wordt afgetrapt.

Competitie-indeling: Zondag 3e klasse D

Overzicht van de competitie-indeling van de zondag 3e klasse D.