Jelle Oost: “Promotie met Veelerveen naar de vierde klasse is het doel”

Veelerveen-spits Jelle Oost wil de geweldige reeks van zijn club na de winterstop in stand houden en gaat vol voor promotie naar de vierde klasse.

Foto Jacob Musch, Veelerveen-spits Jelle Oost speelt dit seizoen een belangrijke rol bij de trotse koploper van de zondag 5e klasse C.

Veelerveen is dit seizoen een van de best presterende ploegen uit de regio van de Kanaalstreek. ‘De Goddelijke Kanaries’ lijken voorlopig ongenaakbaar in de zondag 5e klasse C. Met 24 punten uit 8 wedstrijden staat Veelerveen fier bovenaan en lijkt het niet de vraag of de geel-zwarten kampioen gaan worden, maar wanneer dit gaat gebeuren. Een van de blikvangers in de huidige successen van de club is Jelle Oost. De spits is clubtopscorer dit seizoen en wist al zeven keer het net te vinden. Met de aanvaller blikken we terug op de eerste seizoenshelft en kijken we ook vooruit naar de tweede seizoenshelft. Promotie moet daarin volgens Oost het voornaamste doel zijn.

We stellen dan ook direct maar de vraag wie Veelerveen nog van het kampioenschap af kan houden. “Ik verwacht dan het meeste van THOS. Zij staan nog maar op drie verliespunten en doen al meerdere jaren bovenin mee in de vijfde klasse.”

Niet altijd even makkelijk

Ondanks dat Veelerveen al zijn wedstrijden wist te winnen tot nu toe, wil Oost daar wel even aan toevoegen dat het niet altijd even gemakkelijk ging. “Er zaten meerdere moeizame wedstrijden tussen, zoals uit tegen Groen Geel, thuis tegen Nieuweschans en de uitwedstrijd bij Drieborg. Bij laatstgenoemde club wonnen we dan wel met 0-2, maar misschien hadden zij wel het betere van het spel en de betere kansen.” Volgens de spits is het dan ook geen uitgemaakte zaak dat Veelerveen voor iedereen te sterk is. “Persoonlijk denk ik dat niet, omdat er nog veel zware wedstrijden gespeeld moeten worden. We hebben nog niet tegen WEO en THOS gespeeld en dat zijn toch de nummers twee en drie van de competitie.”

Nieuwkomers spelen belangrijke rol

Dat Veelerveen erop vooruit is gegaan lijkt wel duidelijk en ook Oost kan dat beamen. De spits denkt dat de nieuwkomers daarin een belangrijke rol spelen en is ook te spreken over de jeugd en de brede selectie. “We hebben een nog betere selectie gekregen door de komst van spelers met ervaring in hogere klasses. Jongens als Thomas Klungel, Swen Wichtertjes, Wouter de Jong, Alwin Prusen en Jeffrey van der Veen maken het elftal duidelijk beter. Daarnaast hebben we aanwas vanuit de jeugd gekregen waardoor we constant met een grote selectie kunnen trainen.” Ook de invloed van trainer Boelo Dekker wordt geprezen door de goalgetter: “De energie en de moeite die hij erin steekt, dat zie je terug tijdens de verschillende vormen die hij bedenkt bij trainingen en ook leeft hij heel erg mee tijdens de wedstrijden.”

Stappen zetten

De aanvaller voelt zich in ieder geval op zijn plek bij ‘De Goddelijke Kanaries’. “Het is een club waar iedereen welkom is, maar zich ook welkom zal voelen. Heel veel gezelligheid, maar daarnaast ook heel veel fanatisme voor en tijdens de wedstrijden. Bestuur, leiders en vrijwilligers zijn heel betrokken bij de club en lijken er alles voor over te hebben om dit zo te houden.” De randvoorwaarden en de huidige prestaties lijken dan ook een opmaat naar meer te zijn. Iets wat ook Oost voor ogen heeft en ook stappen die de club moet zetten volgens de spits. “Dit jaar zetten we alles op alles om te promoveren naar de vierde klasse. We streven naar het hoogst haalbare in de komende jaren, iets wat ook valt te proeven bij de selectie en leiding. Daarnaast hebben we ook al goede resultaten kunnen overleggen tegen vierdeklassers , in bijvoorbeeld beker- of oefenwedstrijden.

Clubtopscorer

De aanvaller hoopt daarin zelf ook zijn steentje bij te kunnen dragen en speelt in ieder geval daarin dit seizoen een belangrijke rol. De aanvalsleider had niet direct verwacht topscorer te zijn, maar vindt wel dat de spits van een elftal dat moet zijn. “Ik had het wel gehoopt om topscorer te zijn, maar niet perse verwacht. Maar ik vind dat je als spits zijnde ook wel verplicht bent om clubtopscorer te zijn.” Kijkend naar de statistieken van Oost valt niet direct op dat de huidige spits van Veelerveen een echte goalgetter is. Dat is echter niet zo moeilijk te verklaren volgens de aanvaller, die in de afgelopen jaren ook uit kwam voor Bellingwolde. “Bij Bellingwolde speelde ik voornamelijk als invaller en als ik al in de basis stond werd ik opgesteld als links- of rechtsbuiten.” Een overstap naar Veelerveen was dan ook geen moeilijke keuze voor Oost: “Ik speelde bij Bellingwolde meer in het tweede dan eerste en ik wilde graag spelen op de zondagmiddag. Daarnaast was de derde klasse misschien ook net wat te hoog gegrepen. Veelerveen was dan ook een mooie uitkomst, dat weer startte met standaardvoetbal in de zondag vijfde klasse. Daarnaast vertrokken er meer jongens naar Veelerveen en ook de plannen die ze daar hadden speelden mee in mijn beslissing.”

Doel is promotie

In de tweede seizoenshelft wil Oost met Veelerveen de goede reeks graag voortzetten, maar houdt de spits nog wel een slag om de arm of er direct wel weer gevoetbald kan worden vanwege het coronavirus. “Ik was altijd positief gestemd over het coronabeleid, maar op dit moment zie ik nog geen oplossing. Ik verwacht daarom dat de competitie nog niet snel hervat zal worden.” Mocht de competitie weer hervat worden, dan hoopt Oost de ongeslagen status vast te kunnen houden. “We zullen er alles aan doen om dit seizoen zonder puntverlies te eindigen.” De spits verwacht in de strijd om de titel nog twee concurrenten in de vorm van THOS en WEO. Desondanks wil Oost er alles aan doen om het kampioenschap binnen te halen met Veelerveen.  Daar zet de spits dan ook vol op in, die ook persoonlijk flink wil blijven scoren. “Het voornaamste doel is promotie en als dat lukt, dan is het seizoen zeker geslaagd. Als dat kan via een kampioenschap, dan is dat een mooie bonus. Persoonlijk hoop ik zelf een gemiddelde van 1 doelpunt per wedstrijd te halen, maar mijn 1e ster halen vind ik overigens ook prima hoor!”

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in beeld kunnen en blijven brengen. 

Doneer € -

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bryan Schenkel: “Alteveer moet kampioen worden!”

Interview met Bryan Schenkel, die met Alteveer direct weer wil promoveren.

Bryan Schenkel gaat voor handhaving

Komende zondag gaat de zwart-gele brigade uit Alteveer op bezoek bij de nummer zeven ...

Richard Veldhuis: “Nacompetitie voor SJS is nog mogelijk!”

Afgelopen zaterdag won SJS voor de derde keer op rij in de derde klasse C, ...