SV Borger prolongeert Algarve Cup met succes!

SV Borger heeft opnieuw beslag weten te leggen op de Algarve Cup en prolongeerde daarmee haar titel.

Foto, Borger wint de Algarve Cup! Hoofdtrainer Arne Joling en assistent-trainer Mark Wolters tonen de gewonnen beker!

SV Borger heeft in Albufeira opnieuw beslag weten te leggen op de Algarve Cup. Daarmee prolongeerde Borger haar titel, die het twee jaar geleden voor het eerst wist te behalen. Een 2-0 overwinning in de laatste wedstrijd tegen Oranje Wit volstond voor de eindzege en dat was precies wat de groenhemden deden, waardoor de cup opnieuw mee naar Borger kan.

De selectie van Borger vertrok vrijdag 7 januari vroeg in de ochtend richting het Portugese Albufeira, alwaar het tiende trainingskamp van de club zou worden gehouden. Een jubileumeditie, waardoor ook enkele oudgedienden de mogelijkheid hadden om mee te reizen. Met de selecties van Borger 1 en Jong Borger erbij reisde er dus een behoorlijke groep af naar Portugal. De dagen voorafgaand aan de Algarve Cup  stonden er al tal van activiteiten op het programma voor de Borgernaren. Zo werd er getraind, werd er een voetbalquiz gespeeld en was er ook voldoende ruimte voor ontspanning.

Spannende eerste wedstrijd

Zondag moest het echter gebeuren, Borger was immers afgereisd naar Albufeira als titelhouder. In deze editie moesten de groenhemden het opnemen tegen Bergambacht, Zuidland en Oranje Wit. De wedstrijden werden gespeeld met een half uur speeltijd. De eerste wedstrijd was direct enerverend te noemen, waarin beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Borger opende in de 10e minuut de score via Hendrik Gustin, maar zag Bergambacht vervolgens de leiding nemen. Opnieuw was het Gustin die scoorde en Borger 6 minuten voor het einde op gelijke hoogte bracht. In de slotminuut ging het nog mis voor Borger, dat nog de 2-3 moest incasseren.

Heldenrol doelman Haandrikman

De teleurstelling van de nederlaag moest direct verwerkt worden, want de volgende tegenstander wachtte en dat was Zuidland. Ook in deze wedstrijd bleken de verschillen niet groot te zijn en hielden beide ploegen elkaar uiteindelijk in evenwicht. Al leek Borger in de slotseconden nog de bietenbrug op te gaan. Zuidland kreeg een strafschop, maar doelman Haandrikman ontpopte zich tot held van de Borgernaren en hield titelprolongatie nog in leven. De goalie stopte de strafschop, waardoor het duel in 0-0 eindigde. In de slotwedstrijd wachtte nog Oranje Wit en en beide ploegen moesten met 2-0 winnen om beslag te leggen op de cup. In de 8e minuut bracht Floris Hiddink Borger op voorsprong en dus had Borger nog maar een doelpunt nodig voor de titel. En dat doelpunt kwam er, het was aanvoerder Wiljan Vos die de bal uit een scrimmage tegen de touwen wist te krijgen. Daar bleef het bij en dus gingen na het laatste fluitsignaal de handen in de lucht bij Borger, dat wederom winnaar werd van de Algarve Cup.

Steun ons en doneer vrijblijvend een bedrag zodat wij het amateurvoetbal in en rond de regio van de Kanaalstreek in beeld kunnen en blijven brengen. 

Doneer € -

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bestel nu het SV Borger Zomerboekje!

SV Borger brengt een zomerboekje uit, vermaak voor in de zomervakantie.

Robert Oosting trainer van ACV 2

Na elf seizoenen actief te zijn geweest als trainer van diverse jeugdteams van SC ...

Westerwolde en Veelerveen in actie tegen ALS

In Veelerveen traden de plaatselijke voetbaltrots en Westerwolde aan in een vriendschappelijk duel met ...