Haal het spelregelbewijs en voorkom dat je niet meer mag voetballen

Het is belangrijk om het spelregelbewijs te halen, het is nodig om te kunnen blijven voetballen.

De deadline van 1 januari 2022 om het Spelregelbewijs te behalen is inmiddels verstreken. Uit gegevens van de KNVB blijkt dat ongeveer twee derde van de spelers en speelsters uit het jaar 2004 het bewijs heeft behaald. De voetballers die het Spelregelbewijs nog niet hebben, lopen het risico om te worden uitgesloten van deelname aan wedstrijden.

De competities in het amateurvoetbal worden dit weekend hervat. Eindelijk kunnen we weer competitiewedstrijden spelen. Voor ongeveer 14.000 spelers en speelsters dreigt echter het risico dat zij in het vervolg van het seizoen 2021/’22 niet meer mogen voetballen. Deze groep is namelijk geboren in het jaar 2004 en heeft het Spelregelbewijs nog niet behaald.

Spelers krijgen een waarschuwing wanneer zij spelen zonder Spelregelbewijs terwijl ze dat wel hadden moeten hebben. De waarschuwing is in de vorm van een overtreding. Bij de zevende overtreding volgt er een straf. Op dat moment wordt er aangifte gedaan bij de aanklager. Het is dus van groot belang dat alle spelers en speelsters uit 2004 alsnog zo snel mogelijk het Spelregelbewijs halen.

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/assist-wedstrijdsecretarissen/assist-wedstrijdsecretarissen/65810/haal-het-spelregelbewijs-en

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like