SJS komt goed uit de startblokken met overwinning op SCN

SJS is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een ruime overwinning op SCN en lijkt klaar voor de topper tegen HS ’88.

SJS is goed uit de startblokken gekomen met een 4-1 overwinning op SCN. Na een gelijk opgaande eerste helft met een tussenstand van 1-1, maakten de Knoalsters in de tweede helft het verschil. Met de zege liep SJS drie punten in op koploper HS ’88, dat volgende week de tegenstander is.

De beginfase was aftasten voor beide ploegen en nogmaals, de slechte staat van het hoofdveld hielp niet mee om lekker in de wedstrijd te komen. Toch kwam het eerste gevaar van de gasten uit Nieuwlande, maar de kopbal ging over het doel van doelman De Jonge. Tam had een goede actie in huis, maar zijn schot vloog voorlangs.

SJS op achterstand

In de 19e minuut was het dan toch voor het eerst raak. SJS kwam op achterstand. Zuidema kon net niet bij de bal, waardoor SCN een voorzet kon afleveren. Deze werd hard binnengekopt door Elema en in eerste instantie redde De Jonge op katachtige wijze, maar diezelfde Elema was er als de kippen bij op de bal alsnog tegen de touwen te knikken, 0-1. Een domper voor de Knoalsters en een opsteker voor SCN. Daarna ontspon zich een strijd, waarin SJS meer en meer de wedstrijd naar zich toetrok. SCN bleef loeren op de counter, maar de Knoalster-verdediging had zijn zaakjes redelijk goed op orde. In de 36e minuut had De Koe de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot te gehaast waardoor de bal ruim naast het doel van SCN belandde. Maar het gaf de ploeg wel het vertrouwen nog vóór rust de stand gelijk te trekken. En dat lukte. In de 42e minuut mocht Dos Santos vanaf links aanleggen voor een hoekschop. Deze werd door iedereen gemist en de geheel vrijgelaten De Koe knikte bekwaam binnen, 1-1 en dat was tevens de ruststand.

Geen strafschop

In het tweede bedrijf was SJS de bovenliggende partij. Een sterke Tom Timmer was helemaal in zijn element en buffelde als vanouds. Het eerste gevaar kwam dan ook van zijn kant, maar hij mikte te hoog. Ook de rest van de ploeg kwam beter in de wedstrijd. Tolner had meerdere rushes in de benen en werd in de 53e minuut lelijk van achteren gevloerd. Rijkens nestelde zich achter de bal op randje zestien, maar hij had het vizier niet op scherp. De bal zeilde ruim over het doel. Daardoor bleef het oppassen geblazen bij de spaarzame uitvallen van SCN. Dekker, Venema, Zuidema en Kingma hielden echter gemakkelijk stand, waardoor doelman De Jonge een rustige tweede helft kende. Het was opnieuw Timmer die de ruimte koos en met een lange rush van eigen helft het vijandelijke doelgebied binnen stormde. Hij sneed voor zijn tegenstander langs en werd duidelijk geraakt. SJS schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Hein wees dit resoluut van de hand.

Dik verdiende voorsprong

Niet veel later kwam dan toch de dik verdiende voorsprong op het scorebord. Uitblinker Timmer startte een nieuwe poging, kapte zijn tegenstander uit en schoof zeer beheerst de bal in de verre hoek, 2-1. Toch kwam SCN redelijk kort daarna gevaarlijk voor het doel van De Jonge. De indraaiende vrije trap werd maar rakelings langs de tweede paal geschoten. SJS haalde opgelucht adem en gooide niet veel later de wedstrijd in het slot. Dos Santos had een goede individuele actie in huis en zijn voorzet met links kwam op maat bij de tweede paal waar Kingma zich niet bedacht en de bal ineens uit de lucht in de verre hoek schoot. Zijn allereerste goal in SJS 1 en wat een plaatje, 3-1.

Slotakkoord

Het slotakkoord kwam van de jonge Tam, nadat ook Wientjes nog binnen de lijnen was gekomen voor Tolner. Hij werd weggestoken door Dos Santos, omspeelde de uitgekomen doelman en schoof de bal van rand zestien keurig in het lege doel, 4-1. Dat kwam hem op een publiekswissel te staan, Jan Springer verving hem voor de laatste minuten van de eerste wedstrijd na de winterstop. Het bleef echter bij 4-1 en scheidsrechter Hein floot de wedstrijd naar het einde. Door de overwinning verstevigt SJS haar tweede positie op de ranglijst achter koploper HS ’88. En mag iedereen zich verheugen op de volgende wedstrijd, want dan staat de uitwedstrijd in Hoogezand op het programma. Een heuse topper dus!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Verdiende driepunter voor De Treffer tegen JVV

De Treffer '16 heeft afgerekend met JVV. De ploeg uit Tweede Exloërmond zette de ...

Gieterveen onnodig ten onder tegen BATO

Gieterveen moest er na zeventien (!) thuisoverwinningen op rij tegen BATO aan geloven: de ...

Westerwolde boekt degelijke zege op BATO

Op een in nevelen gehuld sportpark De Barlage in Vlagtwedde boekte Westerwolde vanmiddag een ...