Titan ontsnapt dankzij hattrick Moesker

Titan moest alle zeilen bijzetten tegen het laag geklasseerde Balkbrug, maar wist met het tiental de overwinning over de streep te trekken.

Na de afgelasting van vorige week tegen VIOS (O) mocht Titan deze zondag dan daadwerkelijk de tweede seizoenshelft aftrappen. Een seizoenshelft waarin de ploeg van scheidend trainer Koppenol maar liefst negentien maal in actie zal komen. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen SC Balkbrug. Een onbekende tegenstander voor de rood-witten, aangezien beide ploegen elkaar niet eerder troffen. Het werd een matige wedstrijd waarin de bezoekers alle zeilen bij moesten zetten om de overwinning over de streep te trekken. Dit lukte uiteindelijk vlak voor tijd doordat kersverse vader Harm Jan Moesker zijn derde van de middag wist te maken: 2-3.

Er stond een stevige wind op Sportpark de Balk en dat bracht de Titan-defensie al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Balkbrug kreeg na een aantal minuten spelen een hoekschop. Gedragen door de wind kwam de hoekschop van Jonathan Kok bij de eerste paal en daar kon de bal niet goed verwerkt worden: 1-0.

Rood voor natrappen

Binnen het kwartier kregen de, in het groen gestoken, rood-witten de tweede domper te verwerken. Scheidsrechter Boland had natrappen geconstateerd van Thijs Over en zag zich genoodzaakt hem de rode kaart te tonen. Ondanks deze tegenslagen kwam Titan snel op gelijke hoogte. Vlak na de rode kaart van Over kreeg Titan een strafschop na een handsbal. Dit buitenkansje werd benut door Moesker: 1-1. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet veel waardoor de ruststand al vroeg was bereikt.

Invaller Hummel van waarde

Mark Baas bleef in de kleedkamer achter en hij werd vervangen door Luc Hummel. Hij bewees al vroeg in de tweede helft zijn waarde. Een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant bereikte Moesker, die de bal controleerde op de borst en daarna hard raak schoot: 1-2. Balkbrug ging hierna opportunistischer spelen om weer op gelijke hoogte te komen met het tiental uit Nieuw-Weerdinge. Grote kansen hiervoor had de thuisploeg nog niet gehad, maar het lukte een kleine tien minuten voor het einde wel. Een snel genomen vrije trap bereikte Lennart Baas achter de Titan-defensie en hij lobde de bal beheerst over de uitgekomen doelman Poede: 2-2. Balkbrug leek geen genoegen te nemen met een punt en bleef de aanval zoeken. Tot tweemaal toe leek doelman Poede in een een-tegen-een situatie te komen, maar werd dat middels een tackle voorkomen door Nick Katoen.

Hattrick Moesker

De bezoekers daarentegen wouden ook geen puntverlies oplopen in de strijd om de bovenste plekken. Via de ingevallen Rick Hendriks kwam de bal wederom aan de linkerkant bij Luc Hummel. Zijn voorzet kwam weer terecht bij Moesker en die kreeg de bal uiteindelijk voor zijn chocoladebeen, maar rondde wel beheerst af: 2-3. Het was in de absolute slotfase nog alle hens aan dek voor de bezoekers, maar mede dankzij een ingreep op de lijn van de sterk spelende Karsten Stavast gingen de bezoekers met de overwinning aan de haal.