Milan Drayer loodst Valthermond naar koppositie in 2L

Valthermond wist de topper tegen WKE ’16 te winnen en nam daardoor de koppositie over van GVAV-Rapiditas in de zondag tweede klasse L.

Archieffoto Kees Rustenhoven, Milan Drayer hier eerder in het seizoen juichend tegen Annen, waar de spits ook twee keer scoorde, was ook tegen WKE ’16 met twee treffers weer het goudhaantje voor Valthermond.

Valthermond is de nieuwe koploper in de zondag tweede klasse L. De Mondkers wonnen de topper in Emmen tegen WKE ’16 met 2-3. Aanvaller Milan Drayer had een belangrijk aandeel in de zege door twee van de drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Doordat GVAV-Rapiditas niet in actie kwam wipte Valthermond met de driepunter over de Stadjers heen op de ranglijst, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld.

De confrontatie tussen WKE en Valthermond was vooraf een ontmoeting tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Bovendien was het voor WKE-trainer Albert Koops een weerzien met zijn oude club. Ondanks de vele afgelastingen vanwege de hevige regenval kon er in Emmen gewoon gespeeld worden op het kunstgras.

Goudhaantje Drayer

Onder kletsnatte omstandigheden liet Valthermond zich vlak voor rust gelden met de eerste treffer van de middag. Drayer maakte zijn eerste en zorgde ervoor dat Valthermond met een voorsprong aan de thee ging. Kort na rust sloegen de Mondkers weer snel toe en leek men op rozen te zitten na de goal van middenvelder Rick Schlimback. Niet veel later was de spanning weer terug nadat Jaimy Wessels wat terugdeed. Maar die spanning bleek van korte duur, enkele minuten later stond het na een uur spelen ook alweer 1-3. Wederom was Drayer het goudhaantje, die zijn tweede van de middag binnen prikte.

Daarmee leek de zege wel in de tas voor Valthermond, maar dat moest in de slotfase toch nog even billenknijpen. WKE scoorde enkele minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, waarna Valthermond toch nog even moest vrezen voor puntverlies. Zover kwam het echter niet, de Mondkers hielden stand en trokken de zege over de streep. Valthermond mag zich daardoor voorlopig de nieuwe koploper van de zondag tweede klasse L noemen.

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te ondersteunen!

Doneer € -

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint bij Gruno

Stadskanaal won op bezoek bij Gruno en blijft daardoor ongeslagen.

SV Mussel langs SETA: Lars Hemmes matchwinner

De Kanaalstreek-derby in de vijfde klasse E bleek een typische derby: meer hoogstaand vooraf, ...