Gieterveen verliest subtopper van Engelbert

Een ruime nederlaag voor Gieterveen, dat op bezoek bij Engelbert verloor en daardoor de bovenste plaatsen voorlopig uit het hoofd kan zetten.

Gieterveen zal voorlopig een pas op de plaats moeten maken wat betreft de bovenste plaatsen in de zondag vierde klasse C. Had het daar om mee willen blijven strijden, dan had het moeten winnen op bezoek bij Engelbert. Daar bleek al snel geen sprake van na een vroege 2-0 achterstand. De Gieterveners delfden dan ook het onderspit en verloren met 4-1 van de nummer twee van de ranglijst.

De wedstrijd tussen Engelbert en Gieterveen was een van de spaarzame wedstrijden die werden gespeeld in de zondag vierde klasse C. Voorafgaand aan het duel bedroeg de achterstand van Gieterveen vier punten op Engelbert, met in de wetenschap dat men ook al een wedstrijd meer had gewonnen. Wilde men dus aansluiting houden met de nummer twee van de ranglijst dan moest er gewonnen worden.

Engelbert snel naar comfortabele voorsprong

De thuisploeg begon echter beter aan de wedstrijd dan de gasten en had al vroeg in de wedstrijd een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken. Na een klein kwartier spelen opende Jordi Rasterhoff de score namens de thuisploeg waarna Maxim de Valk enkele minuten later de 2-0 noteerde. Op slag van rust leek het pleit definitief al beslecht toen ook de 3-0 viel na een goal van Hessel Veenstra. Na de pauze wist Gieterveen nog wel snel wat terug te doen in de persoon van Wilte Nijhuis, maar de spanning konden de bezoekers niet meer terugbrengen in de wedstrijd. In de slotminuten van de wedstrijd scoorde Ingmar Hofstra nog de 4-1 voor de statistieken. Door de nederlaag bleef Gieterveen steken op plek vijf op de ranglijst in de zondag vierde klasse C.