Valthermond boekt terechte overwinning op WKE ’16

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond-speler Erik Jan Veerbeek in de stromende regen aan de bal in het duel tegen WKE ’16. 

Na negentig winderige minuten stond er een 2-3 score op de borden op sportpark Grote Geert. Een score die de krachtsverhoudingen in het veld geen recht deed. De bezoekers waren over de gehele wedstrijd genomen verreweg de beter ploeg.

Valthermond combineerde vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Lemstra makkelijker dan de thuisploeg. Dat resulteerde ook in een vrije trap van Alwin Braakman die werd gepareerd door doelman Wim Kok en een schot ruim over van Erik Jan Veerbeek. De grootste mogelijkheid was echter voor Jens Bulle die door Jorn Draijer oog in oog met Kok werd gezet. In plaats van in de korte hoek te schieten mikte Bulle op de doelman. WKE zette daar alleen een vrije trap van Lorenzo Hindriks tegenover.

Youngster brengen Valthermond aan de leiding

Vijf minuten voor de thee kwam Valthermond door zijn youngsters op voorsprong. Na een uitstekende actie bediende Levi Kramer zijn maatje Milan Draijer. Draijer zag vervolgens dat Kok iets te ver voor zijn goal stond en vanaf zo’n twintig meter lepelde de jongeling het leer in de touwen. Kort na de pauze leek het duel al gespeeld. Jorn Draijer reageerde attent op een verre bal van zijn jongere broertje en met zijn voorzet vond hij Rick Schlimback die vanaf de rand van de zestien Kok kansloos liet. Leek gespeeld, want de eerste de beste kans voor WKE was ook meteen prijs. De snelle Mike Duinkerken vond via Lorenzo Hindriks Jaimy Wessels die van dichtbij binnen tikte.

Dekselse Draijer

Het initiatief bleef echter bij de Mondkers wat zich uitbetaalde in de tweede treffer van Milan Draijer. Jorn Draijer speelde Erik Jan Veerbeek vrij, wiens schot naast leek te verdwijnen. De dekselse Milan Draijer was echter attent om bij de tweede paal binnen te werken. Hierna verzuimde Valthermond verder afstand van WKE te nemen. Draijer schoot nog eens voorlangs en dat deed ook Erik Jan Veerbeek na een uitstekende individuele actie. Deze missers leken duur te gaan worden toen in de slotfase invaller Ferdy Poelman geheel vrijstaand een corner in mocht koppen, maar verder dan de 3-2 lieten de Mondkers het niet komen. Door de overwinning mag Valthermond zich nu koploper noemen van de 2e klasse L. GVAV Rapiditas heeft weliswaar een duel minder gespeeld, mooi lijkt het echter wel.

Foto’s Kees Rustenhoven: WKE ’16 – Valthermond

Doneer vrijblijvend een bedrag om ons te ondersteunen!

Doneer € -

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC speelt gelijk tegen KSC

HOC had aan gelijkspel voldoende om door te gaan in de beker.

Titelkandidaat SPW laat JVV kansloos

De opgaande lijn van de laatste weken van JVV is wreed verstoord door SPW. ...

Gieten onderuit in Sleen

Gieten heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij Sleen ging de ploeg ...