Super Saturday in de zaterdag 4e klasse D

Zaterdag is het Super Saturday in de zaterdag vierde klasse D, waar de gehele top-6 tegen elkaar in actie komt. Welke club gaat optimaal profiteren?

Aanstaande zaterdag is het Super Saturday in de zaterdag 4e klasse D. In de toch al ontzettende spannende klasse komt de top-6 tegen elkaar in actie. Zo gaat koploper HS ’88 op bezoek bij nummer twee WVV. Speelt nummer drie SJS thuis tegen nummer vijf Wildervank en is er ook nog de Kanaalstreekderby tussen Onstwedder Boys (zesde) en Borger (vierde). Op voorhand een prachtige speeldag in 4D. Een klasse waarin wekelijks de verschillen klein blijken en de meeste ploegen allemaal van elkaar kunnen winnen. Ook de nummers 7 (DKB), 8 (SVBO) en 9 (SCN) zitten op het vinkentouw en kunnen zaterdag optimaal profiteren van de wedstrijden uit de top-6.

WVV – HS ’88

De absolute topper is natuurlijk het duel tussen WVV en HS ’88. De Winschoters, staande op plek twee, kunnen bij winst op HS ’88 op verliespunten koploper worden. Momenteel bedraagt de achterstand vijf punten op de ploeg uit Hoogezand, maar speelde WVV wel een wedstrijd minder. De Winschoters speelden de voorbije twee weken al twee competitiewedstrijden en wisten deze beiden in winst om te zetten. Laagvliegers Tiendeveen (2-4) en Mussel (1-5) werden aan de kant gezet. HS ’88 speelde afgelopen zaterdag de topper tegen SJS en hield dankzij een laat doelpunt nog een punt over aan het treffen met de Knoalsters (1-1). Koploper HS ’88 is er dan ook alles aan gelegen om nummer twee WVV niet dichterbij te laten komen.

SJS – Wildervank

SJS ontvangt zaterdag het wisselvallige Wildervank, dat 16 punten uit 10 wedstrijden vergaarde. Vijf overwinningen, vier nederlagen en een gelijkspel geven die wisselvalligheid wel aan. SJS verzamelde drie punten meer en speelde bovendien ook nog eens een wedstrijd minder. Bij winst kunnen de Knoalsters Wildervank in ieder geval al op een behoorlijke achterstand zetten. Wildervank reist in ieder geval met vertrouwen af naar Stadskanaal na de 0-6 zege op Tiendeveen. SJS leek afgelopen zaterdag op weg naar de winst tegen HS ’88, maar zag de koploper in de slotminuten nog net langszij komen (1-1). Desondanks wil SJS graag mee blijven strijden om de titel en kan het bij winst ook optimaal profiteren van de wedstrijd tussen HS ’88 en WVV, waar in ieder geval een ploeg gaat punten verspelen en wellicht beiden wel. In ieder geval hoopt SJS zaterdag de lachende derde te kunnen zijn.

Onstwedder Boys – Borger

De Kanaalstreekderby tussen beide ploegen uit de subtop staat voor beide ploegen min of meer in het teken van aan- of afhaken. Onstwedder Boys bezet de zesde plek met 15 punten uit 8 duels, Borger bezet de vierde plek met 16 punten uit 9 duels. Zeker met in de wetenschap dat de andere ploegen uit de top zes tegen elkaar spelen kunnen er hele goede zaken gedaan worden met een overwinning. Voor Onstwedder Boys is de confrontatie met Borger de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, de Borgernaren speelden twee weken geleden tegen Wildervank en wonnen daar met 2-4. Een overwinning is voor beiden in ieder geval gewenst, gezien een aantal concurrenten in ieder geval punten gaat verspelen.

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. HS '88102428-6
2. WVV91931-15
3. SJS91922-13
4. Borger91632-14
5. Wildervank101629-19
6. Onstwedder Boys81526-14
7. DKB91524-16
8. SVBO91517-17
9. SCN81321-19
10. Angelslo9913-29
11. Mussel978-26
12. Nieuw-Balinge803-35
13. Tiendeveen905-36

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma Eredivisie zondag 22 november

Overzicht van de wedstrijden die zondag op het programma staan in de Eredivisie.

Eindstanden beker zaterdagclubs

Eindstanden van de groepsfase van de beker voor zaterdagclubs.

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F na speelronde 1.