SC Stadskanaal nestelt zich in middenmoot na winst met zevenklapper

SC Stadskanaal maakte gehakt van Lewenborg en liet een echte zevenklapper noteren.

Foto Stoffer Bakker, Wessel Klijnstra legt aan voor de 7-0.

SC Stadskanaal is uitstekend uit de winterstop gekomen. De Knoalsters zegevierden vorige week al met 0-4 tegen concurrent Veendam 1894 en deden het zondagmiddag nog eens dunnetjes over tegen FC Lewenborg. De Stadjers werden getrakteerd op een zevenklapper en dropen met een 7-0 nederlaag af.

Van meet af aan was Stadskanaal heer en meester op het eigen sportpark en reeg het de kansen aaneen. Na twee minuten spelen was het al raak. Jeffrey Bakker stuitte eerst op de goalie, raakte vervolgens de paal, maar zag teamgenoot Sten Vos de bal daarna wel binnenschieten: 1-0.

Kansenregen voor Stadskanaal

Bakker kreeg daarna nog twee flinke kansen, maar scoorde niet. Dat gold ook voor Leon Bos, maar wederom was men nog niet scherp genoeg in de afronding. Na een eerste speldenprik van de gasten kreeg de thuisploeg nog een paar grote kansen, maar de 2-0 bleef lang uit. Die viel pas vlak voor rust, nadat een verre uittrap van doelman Royce Geerlings aanvaller Leon Bos bereikte. Bos behield het overzicht, bediende Bakker op maat en de aanvoerder maakte er 2-0 van. Ook in de tweede helft was het voornamelijk Stadskanaal dat de klok sloeg. Binnen een kwartier spelen was de wedstrijd helemaal beslist, nadat er 4-0 op het scorebord stond. Tot tweemaal toe was Bos de doelpuntenmaker.

Zevenklapper

De gasten stelden er in de tweede helft bitter weinig tegenover en dus kon Stadskanaal nog werken aan een grote uitslag. Die kwam pas in de slotfase tot stand en kwam op conto van de invallers Lorenzo Kapel en Wessel Klijnstra. Vijf minuten voor tijd scoorde Kapel twee keer kort achter elkaar en was het slotakkoord uiteindelijk voor Klijnstra, die de eindstand op 7-0 bepaalde. Door de overwinning steeg Stadskanaal verder op de ranglijst en is het nu terug te vinden op plaats negen met tien punten uit tien wedstrijden.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – FC Lewenborg