Gieterveen drukt Bareveld verder in de problemen na winst in derby

Gieterveen won met ruime cijfers van Bareveld en verstevigde daarmee haar positie aan de bovenkant van de middenmoot, de zorgen voor Bareveld nemen verder toe.

Op Sportpark de Hoogkaamp stond afgelopen weekend een derby van de Kanaalstreek op het programma. In Gieterveen kwam vv Bareveld op bezoek, dat ook tegen de Gieterveners een ruime 5-2 nederlaag moest slikken.

Bareveld kent een lastig seizoen en staat momenteel met één overwinning op de voorlaatste plek. Gieterveen kent tot dusver een seizoen tussen wal en schip. Alle wedstrijden van de ploegen onder hen werd gewonnen, van de bovenste vijf plaatsen werd echter nog geen punt gepakt. Daarmee staat het stevig in de middenmoot, maar zou het graag eens omhoog kijken.

Goed begin Bareveld

Waar de allereerste kans van de wedstrijd nog voor de thuisploeg was, was het Bareveld wat beter uit de startblokken schoot. Op een erg lastig bespeelbaar veld kregen beide ploegen weinig controle over de bal, wat leidde tot rommelige situaties. Na een tiental minuten was het Arfin Wessels, vorig jaar nog spelend voor de groenhemden, die de score opende. Vanuit een inworp verlengde Spieringhs de bal op Wessels, die de uitkomende de Vries omspeelde en simpel de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Belangrijke rol Nijhuis

Na een periode dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, was het de thuisploeg die langzamerhand steeds meer initiatief toonde en het betere van het spel kreeg. En waar het normaal gesproken nog wel eens moeite heeft om het net te vinden, was dat vandaag niet het geval. Eerst was het de oudste Nijhuis die koelbloedig bleef, slalommend de bal in het strafschopgebied bij zich hield en de bal rustig in de verre hoek schoot. Diezelfde Nijhuis was ook belangrijk bij de tweede goal. Met een steekpass werd hij in de diepte gestuurd en ging hij over het been Niels van der Laan. Scheidsrechter Lubberts wees kortdaad naar de stip. Dennis Smit was degene die mocht aanleggen en daarmee tekende voor de voorsprong.  Voor rust werd het zelf nog 3-1. Wederom was Wilte Nijhuis te sterk voor zijn directe tegenstander. Omdat hij zelf vanuit een moeilijke positie zou moeten schieten, legde hij de bal laag voor op de inkomende van der Veen, die daarmee de 3 op het scorebord liet noteren.

Wedstrijd snel gespeeld

Na rust liep Gieterveen vrij snel uit naar een grotere voorsprong. Vooral het fysieke verschil op een aantal cruciale posities maakte dat Bareveld eigenlijk nooit meer een vuist kon maken. Eerst was het Jesse Nijhuis die onberispelijk binnen schoot na een afgevallen corner. Niet veel later was het Ramcharan die in twee instanties keeper Mink wist te verslaan. Waar Wessels de ban brak in de eerste helft, sloot hij het ook af. Een kwartier voor tijd kon hij vrij inschieten vanaf een 20 meter van de goal, hij schoot prachtig binnen. Gieterveen verstevigde haar positie in de bovenkant van de middenmoot, waar het Bareveld verder in de problemen drukte. Het zal een moeizaam seizoen worden voor het grensdorp als er niet snel een wedstrijd gewonnen gaat worden.