Valthermond eenvoudig langs Gruno

Een zevenklapper voor Valthermond, dat een makkelijke middag kende tegen Gruno.

Foto Kees Rustenhoven, de doelpunten vielen zondagmiddag als rijpe appelen in Valthermond. 

Er blijkt behoorlijk wat kwaliteitsverschil te zitten tussen de ploegen die bovenin de tweede klasse L spelen en de staartploegen. Valthermond speelde beslist niet haar beste wedstrijd van het seizoen en toch werd het bezoekende Gruno met een 7-0 nederlaag terug naar Groningen gestuurd.

Om uiteenlopende redenen moest Kenny Koning het doen zonder het kwartet Tom Meijers, Jesper de Graaf, Jens Bulle en Mike Wilts. Toch keek de oefenmeester vooraf vol vertrouwen het duel tegemoet: “Wij beschikken over zeventien tweede klasse waardige spelers, dus er staat vanmiddag gewoon een goed elftal.” Of Koning toen al rekening hield met de geringe tegenstand die zijn ploeg te wachten stond is niet bekend, feit is echter wel dat Valthermond geen kind had aan Gruno.

Rode kaart

Toch duurde het nog ruim een half uur voordat de thuisploeg aan de leiding kwam. Bij Gruno was inmiddels Omer Cagiran wegens natrappen van het veld gestuurd toen goudhaantje Milan Draijer met links precies in het uiterste hoekje mikte. Jordy Weggemans en Erik Jan Veerbeek hadden daarvoor al wat mogelijkheden gehad, maar kwamen niet tot scoren. Met deze minimale voorsprong gingen beide ploegen ook aan de thee.

Na die thee ging het echter hard. Terwijl de meeste supporters nog in de kantine zaten verdubbelde Rick Schlimback de score. Vanaf de aftrap stuurde captain Alwin Braakman Jorn Draijer diep die Schlimback vond. De middenvelder speelde zich vervolgens knap vrij en liet doelman Erwin Verdenius kansloos. Dit was ook meteen de genadeklap voor de bezoekers.

Doelpunten als rijpe appelen

Valthermond begon nu wel te combineren en reed de Groninger defensie keer op keer uiteen. Gevolg was ook dat de doelpunten al rijpe appelen vielen. Jorn Draijer was attent toen een schot van Dion van der Laan geblokt werd en Jordy Weggemans rondde een prachtige aanval via veel schijven af. De 5-0 was een Keepertje Keepertje geval en had zeker niet misstaan in deze rubriek van Studio Voetbal. Verdenius treuzelde veel te lang met het wegwerken van de bal en schoot pardoes tegen de storende Yordi van der Laan aan, waarna het lederen monster tergend langzaam de lijn passeerde. Verdenius was daarna wel weer kansloos op een geplaatst schot van Alwin Braakman en ook de zevende treffer, wederom gemaakt door Yordi van der Laan, was de doelman kansloos. Even voor die zevende treffer vond Koning de tijd rijp om twee debutanten in te brengen. Dion Schomaker en Bram Heymans,  beide ’s morgens nog actief met het tweede, mochten hun opwachting maken.

Er wachten Valthermond interessante weken. Donderdag speelt concurrent GVAV Rapiditas een inhaalwedstrijd tegen Nieuw Buinen, waarna beide ploegen weer hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld zullen hebben. Zondag komt met Helpman een pittige tegenstander op bezoek en vervolgens reist Valthermond naar de stad om de degens met GVAV te kruisen. Afhankelijk van de uitslagen van deze week wordt dan de strijd om de eerste periode beslist.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Gruno

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond102630-11
2. GVAV-Rapiditas92526-6
3. Rolder Boys102029-13
4. WKE '16111925-23
5. ASVB81423-12
6. Annen91420-13
7. Helpman91320-19
8. Peize111111-12
9. SC Stadskanaal101023-25
10. Veendam 189410910-18
11. Gruno10710-32
12. FC Lewenborg10612-39
13. Nieuw Buinen929-25

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen wint met ruime cijfers van Eext

Gieterveen heeft de thuiswedstrijd tegen Eext met ruime cijfers gewonnen en kent een goede ...

Maliepaard loodst Gieten langs Musselkanaal

De degradatiekraker tussen Gieten en Musselkanaal is ruim gewonnen door de rood-witten. Wederom was ...

Gasselternijveen vindt Waterloo

Na een teleurstellend seizoen leek Gasselternijveen op tijd de opgaande lijn te hebben gevonden, ...