Titan pakt koppositie na gelukkige overwinning op Gasselternijveen

Titan is de nieuwe koploper in de zondag vierde klasse D. Dankzij een dubieuze strafschop won het in de slotfase van Gasselternijveen.

Foto Alisha Kollmer, Harm Jan Moesker heeft zojuist de 1-2 gemaakt voor Titan vanuit een strafschop. Het dubieuze moment was beslissend in het treffen tussen Gasselternijveen en Titan.

Titan is de nieuwe koploper in de zondag vierde klasse D. De ploeg uit Nieuw-Weerdinge dankt de koppositie aan een gelukkige 1-2 overwinning op Gasselternijveen. Een goedkoop gegeven en benutte strafschop vlak voor tijd leverde Titan de zege op.

Gasselternijveen had de eerste helft het betere van het spel en dat leverde ook kansen op. Zo leek Menas Sihasale op weg naar de 1-0, maar vermeend buitenspel zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. Yordi Saman zag even later nog een bal van de lijn worden gehaald. Toch kwam de thuisploeg in de eerste helft verdiend op voorsprong. Brandon Meems scoorde met een fraai diagonaal schot de 1-0 voor Nieveen, wat tevens de ruststand bleek.

Makkelijk gegeven strafschop

Na de pauze kwam Titan beter uit de kleedkamer en hadden de bezoekers het betere van het spel. De gelijkmaker viel dan al snel, spits Harm Jan Moesker bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Titan bleef bovenliggend in de tweede helft, maar het leek er niet meer op dat er nog een winnaar zou komen. Enkele minuten voor tijd kwam die er toch nog, de leidsman zag een strafschop in een duikeling van Titan-spits Moesker. De aanvaller benutte zelf het buitenkansje en schonk Titan zo alsnog drie belangrijke punten. Titan greep door de zege de koppositie in 4D, Gasselternijveen haakt voorlopig af.