Gasselternijveen wint in eigen huis van Buinen

Gasselternijveen heeft de thuiswedstrijd tegen Buinen in winst omgezet en blijft in de subtop meedraaien.

Gasselternijveen heeft de zure nasmaak van de nederlaag tegen Titan  donderdag weggespoeld door met 2-0 te winnen van Buinen. Daardoor blijven de Nieveners meedraaien in de subtop van de zondag 4e klasse C.

Gasselternijveen moest het stellen zonder de vaste basiskrachten: Koomans, Tristan Salomons, Niek Poppinga en Kevin Koops. Nieveen begon gelijk goed aan de wedstrijd en drukte Buinen ver naar achteren. In de tiende minuut kwamen de Nieveensters op een 1-0 voorsprong door een goed genomen  corner van Joep Meertens, die door Robert Oosting tegen de touwen werd gekopt. Daarna werd het spel wat slordiger op het moeilijk te bespelen bijveld in Gasselternijveen. Toch waren Saman en Menas 2x dichtbij de 2-0 alleen wisten ze het net niet te vinden.

Gasselternijveen mist veel kansen

In de tweede helft was het duidelijk dat Gasselternijveen zo snel mogelijk de wedstrijd wilde beslissen, alleen grossierde de thuisclub in het missen van kansen en zo kreeg Buinen nog geloof om een resultaat te halen. Albert Stevens had de enige kans namens de gasten alleen zijn schot ging ruim naast. Daarna was het de goed ingevallen Bo Poppinga die de wedstrijd kon beslissen maar zijn schot mistte precisie. Nadat Menas ook het doel niet wist te vinden was het uitblinker Saman die de wedstrijd op het slot gooide: 2-0

Gasselternijveen doet goede zaken in de stand en staat momenteel op een keurige 4e plaats. Zondag wacht de lastige uitwedstrijd in en tegen Wijster.