Borger won de derby tegen SJS met een nipt verschil en sluit daardoor ook weer aan bij de bovenste ploegen in 4D.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger won dankzij een gelukkig doelpunt met 1-0 van SJS.

Slechts 14 kilometer asfalt ligt er tussen de sportparken van SV Borger en SJS uit Stadskanaal. Daarmee wordt er automatisch gesproken van een derby in de vierde klasse D van het noordelijke amateurvoetbal. Afgelopen zaterdag werd er gestreden in Borger. De Knoalsters waren vooraf licht favoriet. Zij doen immers volop mee in de titelstrijd. Toch was de thuisploeg na ruim negentig minuten ploeteren de meest gelukkige. De groenwitten wonnen met de minimale score van 1-0. Onverdiend was het gezien de kansenverhouding niet, al was de wedstrijd grotendeels in evenwicht.  

Het duurde even tot de wedstrijd echt op gang kwam. In het eerste kwartier viel er weinig te beleven voor het talrijke publiek op de Drift. De voorwaartsen werden maar moeilijk bereikt en de losse flodders die met name door Borger van grote afstand werden afgevuurd zeilden hoog over.

Groggy Haandrikman

Rond de twintigste minuut greep SJS enigszins het initiatief. In korte tijd stichtten ze een aantal keren gevaar voor het doel van Borgergoalie Edwin Haandrikman. Het bleef bij blaffen, van doorbijten was geen sprake. Aan de andere kant lagen de voorwaartsen van Borger behoorlijk aan de ketting bij hun bewakers. Dit bleef vrijwel de hele eerste helft het geval. Pas in blessuretijd kon Luuk Kenter zich eindelijk eens door de drukte heen worstelen, zijn doelpoging eindigde echter net aan de verkeerde kant van de paal. Ondertussen was doelman Haandrikman, na een ongelukkige botsing met zijn teamgenoot Tim Edens, al groggy vervangen door Mark Wolters. De 49-jarige assistent-trainer hield het doel tot aan de rust schoon.

Borger gelukkig op voorsprong

Na rust kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. Hendrik Gustin kreeg een vrije schietkans binnen de zestien, maar maaide in het luchtledige. In de volgende aanval hielden de gasten opnieuw de adem in toen een harde voorzet van Christiaan Vos langs alles en iedereen door de doelmond suisde. Eén grote teen was voldoende geweest om Borger te laten juichen. Niemand kwam er echter aan, waardoor de blauwhemden met de schrik vrij kwamen. De opluchting was van korte duur, want een vijftal minuten later was het wel raak. Matthijs Brink ging goed door aan de linkerkant, hij omzeilde een tegenstander, waarna de bal voor het doel belandde. Luuk Kenter had daar een loeiharde uithaal in gedachten. De spits raakte het leder volkomen verkeerd, maar had het geluk dat het daarmee gecreëerde rolletje doelman Brian de Jonge dusdanig verraste dat deze volledig langs de bal dook. De 1-0 was een feit.

Spannend tot het laatste fluitsignaal

De voorsprong gaf Borger duidelijk extra energie om de rijen gesloten te houden. Good-old Wolters werd maar zelden echt getest. Ook aan de andere kant waren de kansen spaarzaam. Pas toen SJS in de slotfase steeds meer risico’s ging nemen kwam er wat meer ruimte. Christiaan Vos had hier twee keer van kunnen profiteren, maar De Jonge liet zich niet opnieuw verrassen. Zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de wel erg kwistig met kaarten strooiende scheidsrechter Johan Wenting. Maar liefst tien gele kaarten stonden er op het wedstrijdformulier. Eerlijk verdeeld over beide teams, dat wel. Borgernaar Joep Hiddink ontving in de dying seconds zelfs nog zijn tweede geel en mocht vroegtijdig inrukken. Het paste niet bij de geest van de wedstrijd. Op het scoreverloop had het overigens geen invloed. Het bleef bij 1-0.

Kleine verschillen

Dit eindresultaat brengt de groenhemden toch weer een stapje dichter bij de kopgroep in deze ongemeen spannende 4e klasse. Ze staan nu vijfde met vijf punten achterstand op koploper WVV. SJS staat derde op drie punten van de nummer 1 uit Winschoten. Volgende week gaat Borger op bezoek bij het als tweede geklasseerde HS’88 en de Knoalsters mogen aan de bak tegen het onvoorspelbare SVBO.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SJS

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. WVV112538-16
2. HS '88112429-8
3. SJS112226-15
4. DKB112133-18
5. Borger112035-16
6. Onstwedder Boys101933-16
7. SVBO111924-21
8. SCN101623-25
9. Wildervank121631-28
10. SC Angelslo111016-35
11. Mussel 11912-30
12. Tiendeveen 1118-42
13. Nieuw-Balinge1115-43

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC doet uitstekende zaken met overwinning op Gieten

HOC deed uitstekende zaken met de overwinning op Gieten en steeg naar de tweede ...

Slotoffensief levert SPW een punt op

Afgelopen weekend stond de wedstrijd tussen Wedde en SPW op het programma. Dit werd gezien als een ...

Sellingen overklast Bareveld

Bareveld kende een vervelende middag tegen Sellingen met een 0-5 nederlaag en twee rode ...