Gieterveen laat twee punten liggen tegen Farmsum

Gieterveen kreeg legio kansen tegen Farmsum, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Foto Youri Pruim, Gieterveen liet veel kansen onbenut tegen Farmsum en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

In een kansenfestival heeft Gieterveen twee punten verloren tegen laagvlieger Farmsum. Bij de rust was er nog niet gescoord en dat mocht een wonder genoemd worden. Farmsum had over de gehele wedstrijd eigenlijk nergens recht op, maar door het missen van de vele kansen van de thuisploeg was een punt wellicht ook nog verdiend te noemen.

In de eerste helft was er sprake van typisch eenrichtingsverkeer. De thuisploeg had de overmacht en creëerde kans na kans. De eerste grote kans was voor Nijhuis die zijn schot geblokt zag worden, waarna de rebound van Van der Veen eveneens geblokt werd. Diezelfde van der Veen kreeg een aantal minuten later een levensgrote kans na een goed uitgespeelde counter, maar zijn slappe inzet werd makkelijk gestopt door de sluitpost van de bezoekers.v.v.

Gieterveen mist kans na kans

Hierna volgden een aantal grote kansen. Wilte Nijhuis miste oog in oog met de keeper van Farmsum, Caspers kopte maar net over vanuit een corner en ook Kupers hielp een grote kans om zeep. De bezoekers probeerden er op snelheid met onder andere Robert Veenhuis wel uit te komen, maar wisten eigenlijk geen moment een vuist te maken en werden nooit echt gevaarlijk. De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan als de eerste, al kreeg de thuisploeg in eerste instantie geen grote kansen.

Farmsum uit het niets op voorsprong

Uit het niets kwam vv Farmsum plotseling op voorsprong. Slordig balverlies in de as van het veld leverde een grote kans op voor de bezoekers. Met één dieptepass werd Veenhuis weggestuurd, die Marin de Vries wist te verslaan. De groenhemden waren hier een paar minuten door van slag, waardoor de bezoekers een aantal flinke mogelijkheden kregen. Het was onder andere Stam die een rebound langs de kruising zag scheren. Gieterveen pakte de draad daarna weer op en kwam prachtig langszij. Een geweldige bal van Caspers werd gecontroleerd door van der Veen, die de bal strak voor de goal langs gaf. Invaller Jurjen Zwinderman gooide zich werkelijk vol overgave voor zijn directe tegenstander en kopte de bal snoeihard achter de sluitpost van de bezoekers.

Rood Farmsum

Niet veel later kreeg Strijbos van Farmsum ook nog eens, terecht, zijn tweede gele kaart en leek Gieterveen alsnog de overwinning voor het grijpen te hebben. Deze middag zat echter weinig mee voor de groenhemden. Sjoerd Mink zag een voorzet via de lat weer het veld in belanden en Wilte Nijhuis kopte wederom uit een corner vlak over de deklat. De grootste kans op de overwinning was wederom voor Jurjen Zwinderman, die de drie punten op zijn schoen had liggen. Op twee meter voor de goal schoot hij de bal tegen de buitenkant van de paal. Via de paal kwam de bal voor de voeten van Bert Kupers, maar ook hij kreeg de bal steeds net niet goed voor de voeten om de bal tegen de touwen te schieten.

Enorm ongelukkig puntverlies voor de thuisploeg, waar het spel eigenlijk niet veel te wensen over liet. Voor Farmsum een welkom punt in de strijd om de laagste plekken, die het nodig zal hebben na de overwinning van Bareveld in Boven Pekela.

Foto’s Youri Pruim: Gieterveen – Farmsum

Stand zondag 4e klasse C

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Engelbert113144-13
2. PJC112736-20
3. BNC102336-14
4. Gieterveen111927-23
5. MOVV101843-20
6. Heiligerlee101830-18
7. Kwiek111518-25
8. Eext101317-32
9. FVV1079-28
10. Wedde10720-41
11. Farmsum9610-19
12. Bareveld11621-36
13. Pekelder Boys10214-36

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen keert zonder punten terug uit Overijssel

Na twee overwinningen vlak voor de winterstop, en een toch wel goed verlopen oefencampagne ...

Onstwedder Boys wint derby van Mussel

Onstwedder Boys was in de Kanaalstreekderby te sterk voor Mussel.