SC Stadskanaal in magere derby langs Nieuw Buinen

Stadskanaal won in een magere Kanaalstreekderby van Nieuw Buinen, een doelpunt was genoeg voor de drie punten.

Foto Stoffer Bakker, scheidsrechter Aalbers deelt de rode kaart uit aan Nieuw Buinen-speler Rick Kunst.

Ze zijn wel eens spectaculairder en beter geweest, de Kanaalstreekderby’s tussen Nieuw Buinen en SC Stadskanaal. Zondagmiddag viel er voor de supporters van beide kampen en de neutrale toeschouwers niet heel veel te genieten op sportpark Buunerdrome. Al hadden de meeste Knoalsters daar na negentig minuten maling aan, de blauw-witten wonnen uiteindelijk wel met 0-1. 

Van meet af aan waren de intenties wel duidelijk. Nieuw Buinen leunde achterover, hopend op een snelle uitbraak, de gasten uit Stadskanaal mochten het spel maken. Iets was de bezoekende ploeg lastig werd gemaakt door de slechte staat van het veld. De Knoalsters, die de laatste twee wedstrijden hadden gewonnen, hadden dan wel veelal het balbezit maar echt verontrusten konden ze de thuisploeg ook niet. De kansen in de eerste helft waren dan ook op een hand te tellen en de brilstand leek dan ook de ruststand te worden. Tot op slag van rust Leon Bos toch nog de bal wist binnen te werken na niet doortastend optreden van Nieuw Buinen-doelman Waarsing: 0-1.

Rood voor Nieuw Buinen

Een meevaller voor de bezoekers, waardoor Nieuw Buinen in de tweede helft de verdedigende stellingen toch wat meer moest gaan verlaten. Alleen deed Rick Kunst al snel in de tweede helft zijn ploeg de das om. De Buunermonder kreeg na tien minuten spelen in de tweede helft rood voor een charge op Stadskanaal-speler Tolner en mocht inrukken van scheidsrechter Aalders. Nieuw Buinen-trainer Loewi Piebes was het er niet mee eens, liet dat weten aan Aalders en mocht ook vertrekken van de arbiter.

Een overtalsituatie voor de gasten, maar dat leidde niet tot een directe beslissing in de wedstrijd. Stadskanaal ging er niet beter van spelen, maar kreeg wel een paar mogelijkheden op de beslissende 0-2. Zelf zagen de bezoekers voor de eigen goal ook een aantal hachelijke situaties ontstaan, waaruit Nieuw Buinen bijna nog de gelijkmaker wist te scoren. Goals bleven echter uit en dus bleef het uiteindelijk bij 0-1, waardoor de blauw-witten toch een feestje konden vieren. Voor Stadskanaal betekende het alweer de derde zege op rij, waarmee het zich inmiddels een veilige plek in de middenmoot heeft verworven. Nieuw Buinen blijft hekkensluiter in 2L.

Foto’s Stoffer Bakker: Nieuw Buinen – Stadskanaal

Foto’s Harold Woortman: Nieuw Buinen – SC Stadskanaal

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond112932-11
2. GVAV-Rapiditas112728-8
3. Rolder Boys112333-14
4. WKE '16122026-24
5. Annen101724-13
6. Helpman111623-22
7. ASVB101425-19
8. Stadskanaal111324-25
9. Peize111111-12
10. Veendam 1894111012-20
11. Gruno11710-36
12. FC Lewenborg11714-41
13. Nieuw Buinen11310-27

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten lijkt niet te stoppen

Gieten is de laatste weken niet te stoppen. De rood-witten lijken hard op weg ...

Buinen bovenliggend, EEC winnaar

Zonder één moment in de wedstrijd te zijn geweest, heeft EEC drie punten gepakt ...