Overzicht 2e klasse L: Ruime zeges voor Annen en Rolder Boys

Rolder Boys blijft bovenin meedraaien na een ruime overwinning op ASVB, ook Annen boekte een ruime zege.

Gruno – Annen: 0-4

Annen maakte het verschil in de tweede helft tegen Gruno. Beide ploegen kregen voor rust wel een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft leidde een benutte strafschop Wouter Tilman de zege van Annen in. Dante Ploeg en twee doelpunten van Jaap Jan Mulder zorgden uiteindelijk voor een ruime overwinning. Annen blijft middenmoter, Gruno blijft in de gevarenzone.

ASVB – Rolder Boys: 1-4

Waar ASVB in de beginfase nog volop meedeed bovenin, daar is het nu Rolder Boys dat de jagende ploeg is op koploper Valthermond en nummer twee GVAV-Rapiditas. De equipe van Rick Slor won met ruime cijfers van de ploeg uit Blijham. Per Kirchhoff was de man van de wedstrijd met drie goals. Sander Jansen maakte de andere treffer voor Rolder Boys. Erwin Aukes had voor rust nog voor de gelijkmaker gezorgd.

WKE ’16 – GVAV-Rapiditas: 1-1

GVAV-Rapiditas morste opnieuw punten tegen WKE ’16. Liet het donderdag ook al dure punten liggen bij hekkensluiter Nieuw Buinen, daar liet het zondag in Emmen opnieuw twee punten liggen. Joel de Jong opende nog wel de score voor de bezoekende ploeg, maar in de tweede helft kwam WKE langszij. Een benutte strafschop van Jan Scholten betekende de 1-1, waardoor GVAV de koppositie nu alleen aan Valthermond moet laten. Volgende week staat de kraker tegen de Mondkers op het programma in Groningen.

FC Lewenborg – Veendam 1894: 2-2

Beide laagvliegers hielden elkaar deze zondag in evenwicht. Beide ploegen waren niet heel denderend uit de winterstop gekomen en konden een goed resultaat wel gebruiken. Veendam 1894 kwam twee keer op voorsprong, maar zag Lewenborg beide keren langszij komen. Voor Veendam scoorde Jeremy van Dijk tweemaal, bij Lewenborg waren Armando Kremer en Sina Alimostafazadeh trefzeker.