Titan boekt degelijke overwinning op Zwartemeerse Boys

Titan won van Zwartemeerse Boys en pakte zo de koppositie weer terug in de zondag 4e klasse D.

Na de afgelasting van afgelopen zondag tegen EHS’85 trad Titan op donderdagavond aan tegen de Boys uit Zwartemeer. In verband met de veldverlichting werd deze wedstrijd afgewerkt bij de ‘bezoekers’. Aangezien de concurrentie afgelopen zondag wel in actie kwam, en ook won, was Titan er veel aan gelegen om een goed resultaat te behalen. Titan nam al snel de leiding, verdubbelde de voorsprong nog voor rust en boekte uiteindelijk een prima 0-3 zege.

Zogezegd nam Titan al vroeg in de wedstrijd de leiding. Julian Bruining trok de bal strak voor en die werd door Harm Jan Moesker heel bekwaam in de korte hoek geschoten: 0-1. De kansen waren hierna redelijk spaarzaam aan beide kanten. De bezoekers werden uiteindelijk ongelukkig geholpen bij het verdubbelen van de voorsprong. Een voorzet van Bruining was bedoeld voor Moesker, maar deze werd van richting veranderd door Jelle Walda en hij passeerde daarmee zijn eigen doelman: 0-2.

Strafschop gemist

Na de rust leek Titan op zoek naar de beslissende 0-3, terwijl Zwartemeerse Boys bleef loeren op een uitval via de snelle voorwaartsen. De rood-witten hadden de wedstrijd ook daadwerkelijk vroegtijdig kunnen beslissen. Een indraaiende vrije trap van Mick Hendriks bereikte Bruining, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Ook vanaf de stip verzuimden de rood-witten het om de wedstrijd te beslissen. Na het neerhalen van Rick Hendriks in het zestienmetergebied kon de prima leidende scheidsrechter Assen niet anders dan de bal op de stip te leggen. Moesker nam plaatst achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Jari Wösten. Uiteindelijk was het invaller Patrick Luiten die de 0-3 op het bord bracht. Hij zag vanaf de rand van het zestienmetergebied de doelman iets te ver voor zijn doel staan en schoot de bal beheerst binnen: 0-3. Zwartemeerse Boys kreeg nog een tweetal mogelijkheden op een treffer, maar Hidde Walda en Rik Louwes troffen beide geen doel. Hierdoor bleef het bij 0-3 en deden de rood-witten uitstekende zaken in de strijd om de bovenste plekken. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd bij de huidige nummer drie, vv Sleen, op het programma voor de ploeg van Martin Koppenol. Zwartemeerse Boys ontvangt dan hekkensluiter VIOS.

Stand zondag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Titan92432-9
2. Schoonebeek102422-11
3. VV Sleen102323-12
4. Gasselternijveen102027-17
5. EHS '85101632-25
6. DSC '65111418-14
7. Wijster91225-23
8. SC Balkbrug111116-23
9. Zwartemeerse Boys91019-19
10. Buinen101016-32
11. KSC11813-26
12. DVC '599714-26
13. VIOS11514-34

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: SC Stadskanaal – Musselkanaal

SC Stadskanaal en Musselkanaal maakten er op de eerste speelronde na de winterstop in ...

JVV kan Meeden niet van winst houden

JVV heeft het niet kunnen bolwerken tegen Meeden. De thuisploeg kwam wel sterk uit ...

Valthermond wint van tiental DESZ en plaatst zich voor volgende ronde

Valthermond won van DESZ en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de ...