SJS boekte een moeizame overwinning op SVBO, maar pakte daar wel drie belangrijke punten mee voor op de ranglijst.

Foto Brigitte de Wijk, Thom Boels was belangrijk voor SJS met een assist en een goal in het duel tegen SVBO.

SJS boekte een zeer belangrijke, maar uiterst moeizame zege in Barger-Oosterveld. Hoewel dat in het recente verleden ook het geval was, had het gisteren de wedstrijd zelf veel eerder in het slot kunnen en moeten gooien. Van de geboden ruimte in de laatste 10-15 minuten van de wedstrijd werd veel te weinig gedaan. Desalniettemin nam SJS drie zeer belangrijke punten mee naar Stadskanaal, waardoor het de eerste seizoenshelft afsloot met een overbrugbare achterstand van 3 punten op koploper en winnaar van de eerste periodetitel, WVV uit Winschoten.

Het was SVBO dat uit de startblokken schoot. Al in de eerste minuut kwam het dreigend voor het doel van de Knoalsters. Het schot vloog echter voorlangs. De verdediging miste nog altijd, rots in de branding, Zuidema vanwege een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Huub Kroese. In het eerste kwartier gebeurde er genoeg. Beide ploegen wilden aanvallend spelen en dat maakte dat het spel op en neer golfde. Met name over de rechterflank werd SVBO dreigend, Tolner was zijn directe tegenstander in de beginfase van de wedstrijd niet de baas.

SJS op achterstand na vroege voorsprong

Toch kwam SJS op voorsprong. Heidema werd gelanceerd en mocht alleen op de doelman af. Zeer beheerst omspeelde de spits de doelman en tikte rustig de openingstreffer binnen: 0-1. Geen vuiltje aan de lucht leek het, maar daar kwam SJS bedrogen uit. Zes minuten later stond het alweer gelijk. De bal werd in de zestien geslingerd, doelman De Jonge liet duidelijk horen de bal te willen wegstompen, maar hij hield even geen rekening met de gevaarlijkste man aan de kant van SVBO. Als een soort kamikaze-piloot ging hij vol voor de bal en kopte deze tegen de touwen: 1-1.

SVBO rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Waar eerst de bal op de deklat viel, was het niet veel later zover. SJS kreeg de bal niet goed weg en opnieuw een voorzet bij de tweede paal werd ingekopt. Doelman De Jonge redde in eerste instantie, maar door niet adequaat ingrijpen van Kroese kon de bal opnieuw ingekopt worden. Ditmaal tegen de touwen en dus was de voorsprong een feit, 2-1.

SJS buigt achterstand om in voorsprong

SJS moest zich even herpakken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er in de 35e minuut. Youngster Boels had een geniale assist in petto voor spits De Koe. In de lucht en achter het standbeen langs zette hij De Koe vrij voor de doelman. Laatstgenoemde schoof beheerst de bal in de linker benedenhoek, 2-2. Tevens de ruststand. In de tweede helft wisselde trainer Schaart Tam voor Heidema. De in theorie gevaarlijkste man van SJS keert terug van een langslepende knieblessure en wordt rustig gebracht. Youngster Tam (O19) verving hem prima. Toch bleef SJS moeite houden met het spel van SVBO. Hoewel de thuisploeg niet voor heel veel direct gevaar zorgde in de tweede helft, bleef het een lastig te bespelen ploeg.

SJS scoorde vrij snel naar de rust. Dos Santos had een prima voorzet in huis en Boels schatte deze op waarde. Hij knikte de bal bekwaam achter de doelman, 2-3. SJS toonde veerkracht en kwam dus opnieuw op voorsprong. Eentje die vastgehouden werd tot het einde van de wedstrijd. Mede door een sterke partij van Venema (hij heerste in de lucht en buffelde als vanouds) en de vechtlust van het gehele team. Het was niet altijd even fraai wat het publiek voorgeschoteld kreeg, maar het team deed er alles aan de overwinning veilig te stellen.

Spannend tot het eind

Dat was een stuk gemakkelijker geweest als SJS wat zorgvuldiger was geweest. SVBO probeerde wel en ging vooral in de laatste fase meer va banque spelen. Doordat de counters echter niet aan SJS besteed waren, bleef het spannend tot het einde. Youngster Tam had nog wel de grootste kans, maar in twee instanties wist hij niet te scoren. Spits Springer kwam er nog bij, maar ook hij kon zijn stempel niet drukken. Verkeerde keuzes, te gehaast en niet slim uitgespeeld was de conclusie na het laatste fluitsignaal. Maar de overwinning was een feit en aan het einde van het seizoen, wanneer de prijzen worden verdeeld, praat niemand er meer over hoe die tot stand is gekomen.

Foto’s Brigitte de Wijk: SVBO – SJS

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. WVV122842-19
2. SJS122529-17
3. HS '88112429-8
4. Onstwedder Boys122240-23
5. DKB112133-18
6. Borger112035-16
7. SVBO121926-24
8. SCN111626-29
9. Wildervank121631-28
10. SC Angelslo111016-35
11. Mussel11912-30
12. Tiendeveen12210-44
13. Nieuw-Balinge1227-45

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 trakteert Bellingwolde op zevenklapper

FC Ter Apel '96 was een maatje te groot voor Bellingwolde en kwam tot ...

SPW ziet PJC laat langszij komen

SPW kon het gat met PJC niet nog verder vergroten, maar zag de concurrent ...

Stadskanaal heeft weinig moeite met LEO

SC Stadskanaal is aan een sterke reeks bezig. De ploeg van Rick Slor bleef ...