Buinerveen wint in derby eenvoudig van GKC

Buinerveen kende ook niet al teveel moeite met GKC en blijft ruim bovenaan staan in de zondag vijfde klasse D.

Foto Regina Korf, David Karabed (Buinerveen, links) was een keer trefzeker tegen GKC.

Buinerveen heeft ook de volgende horde op weg naar het kampioenschap in de zondag vijfde klasse D weten te nemen. In eigen huis won het de streekderby van GKC. Na een ruststand van 1-0 liep men uit naar een ruime 4-0 overwinning.

Op die zege viel niet veel af te dingen, gezien Buinerveen over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg was. Desondanks kon de thuisploeg in de eerste helft op de hobbelige grasmat nog niet echt het verschil maken. Slechts Jeffrey Potze trof doel in de eerste helft, al had Buinerveen ook met een 2-0 voorsprong de rust in kunnen gaan. Joeri Westerhof faalde echter vanaf elf meter, nadat Buinerveen een strafschop had gekregen. Na rust liep de koploper snel uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong via Thom Martens en David Karabed. In de slotfase gaf Ate de Vries de zege nog wat meer glans door de eindstand van 4-0 aan te laten tekenen. Buinerveen blijft comfortabel aan de leiding gaan in 5D, GKC blijft een middenmoter.

Foto’s Regina Korf: Buinerveen – GKC