Gasselternijveen wint en ziet concurrentie punten verspelen

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Zwartemeerse Boys. De concurrenten verspeelde ook nog eens punten.

Het was een heerlijke zondag voor Gasselternijveen, dat met 1-2 won van directe concurrent Zwartemeerse Boys. Daarnaast zagen de Nieveensters concurrenten Titan, EHS ‘85 en Sleen punten verspelen.

De openingsfase was voor Gasselternijveen waarin Koomans met 2 hele grote kansen faalde in de afwerking. Na 25 minuten werd het veldspel wat slordiger en drong Zwartemeerse Boys wat meer aan. De grootste kans kwam uit een corner alleen werd die net een meter voorlangs gekopt. En zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0. Na rust kwam Thijmen Hommes in het veld voor Maarten Hommes en begon Neveen een stuk beter dan Zwartemeerse boys. Alleen verder dan de 16 meter met afstandsschoten kwam Nieveen niet.

Enorme werklust wordt beloond

Tot in de 62e minuut Meems de bal omhoog wipte en diagonaal vanaf 25 meter binnenschoot. Lang konden de Nieveensters niet genieten van deze voorsprong want een minuut later werd de 1-1 al op het scorebord gezet. De al het hele seizoen goed keepende Koops had een enorme flater waar de bal in vrije positie zo door zijn handen ging. Nieveen ging daarna in de achtervolging en bleef doordrukken. Zonder hoogstaand voetbal was de werklust enorm bij de Nieveensters en dat werd beloon toen Koomans alleen voor de keeper werd gezet en de 1-2 binnen schoot. Daarna ging Zwartemeerse Boys alles op alles zetten voor de gelijkmaker maar de Nieveense defensie hield goed stand.

Zo staat Gasselternijveen na vandaag stevig op een keurige 3e plaats. Donderdag wacht er alweer een wedstrijd in en uit tegen Balkbrug.