Foto Brigitte de Wijk, SJS bleek zaterdag een maatje te groot voor SC Angelslo.

Met 3 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag op zak (doelsaldo 12-6) sinds de hervatting na de winterstop werd vandaag net als 2 weken ervoor (SVBO) afgereisd naar Emmen. Na de moeizame overwinning op SVBO moest SC Angelslo de volgende tegenstander worden die op weg naar de koppositie aan de zegekar zou worden gebonden. Dat lukte SJS, het won ruim met 0-4.

Waar de statistieken van SC Angelslo niet direct deden denken aan een sterke tegenstander, wonnen ze recentelijk toch van SVBO. SJS was gewaarschuwd. Dit moest gebeuren met een grotendeels complete en fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerden Breedveld en Dekker waren niet van de partij. Zuidema (op de terugweg van een blessure), Timmer en Heidema (week ziek geweest) namen op de bank plaats. Naast hun ook Mattijn Smid die de gelederen kwam versterken vanuit het tweede elftal. Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd begonnen Raadsveld en Springer in de basis en hamerde trainer Schaart bij de voorbespreking vooral op het meteen afjagen van de tegenstander en met veel intensiteit hoog druk zetten. Eigenlijk de wijze van spelen waarmee al in veel wedstrijden goed resultaat is geboekt en die tegen een (op papier) mindere tegenstander bedoeld was vroeg het verschil in kwaliteit uit te drukken.

Twee verschillende zaken

Dat het afspreken en het toepassen in de wedstrijd echt twee verschillende zaken zijn, bleek eigenlijk al vanaf de eerste minuut. SC Angelslo zakte meteen in, gokkend op de counter. Omdat de intensiteit niet was wat die moest zijn en de druk op de defensie van SC Angelslo onvoldoende was, kreeg de gastheer toch een aantal keer de kans met een lange bal de voorwaartsen in stelling te brengen. Na balverlies van SJS was de eerste grote kans dan ook voor SC Angelslo. Twee minuten na deze kans was het 2x in korte tijd Boels die de voorsprong op de schoen had, maar de keeper van SC Angelslo redde goed. Enkele minuten laten wist deze keeper ook een schot van Dos Santos te keren.

De eerste helft bleek daarna een te matte vertoning om veel aanspraak te maken op een voorsprong door SJS. Door een fout in de verdediging was het weer SC Angelslo wat op voorsprong had kunnen komen, maar het schot van spits Hartman miste richting. Kort hierop gaf SJS met een prachtige aanval toch wel duidelijk aan voor de winst te zijn gekomen, maar Rijkens miste op een haar na het doel. Waar iedereen al bezig was met de rust en wat hierin nodig zou zijn om de wedstrijd over de streep te trekken, was het Boels, die net daarvoor een kopbal nog naast kopte, die een strakke vrije trap tot doelpunt gepromoveerd zag worden: 0-1. Er was wat discussie of nu Tolner of toch Springer de treffer op zijn naam kreeg, maar youngster Tolner mocht het doelpunt op zijn naam schrijven.

SJS meer kwaliteit dan Angelslo

Na de rust kwamen Heidema en Timmer in het veld voor Springer en Raadsveld. Dat SC Angelslo toch echt wel aan kwaliteit onder deed voor SJS werd het eerste kwartier na rust duidelijk. Na een prachtige combinatie was het 5 minuten na rust al raak: Rijkens vond de op het middenveld vrijstaande Boels die op zijn beurt met een strakke bal Heidema op de rand van de 16-meter vond. Dat Heidema ook op de eerste meters heel snel is, bleek wel. De keeper van SC Angelslo verkeek zich op het schot van Heidema wat toch wel houdbaar leek, hoewel het hobbelige veld hem niet mee hielp. Spits De Koe bleek in de afwerking deze dag de nodige scherpte te ontbreken. Drie goede kansen waren aan hem niet besteed. Het op de juiste plek staan is ook een kwaliteit, maar 1 van deze kansen had toch echt een doelpunt op moeten leveren. In de zestigste minuut was het echter wel raak, maar wederom voor Heidema. Timmer had vanuit het middenveld een perfecte pass op de spits, die koeltjes de keeper van SC Angelslo omspeelde voor de derde treffer van SJS deze middag. In deze fase van de wedstrijd speelde SJS prima voetbal, leidend tot veel kansen.

Wedstrijd op slot

Dat ondanks het grote overwicht van SJS keeper De Jonge goed bij de les was, bleek vijf minuten later. Een goed in de kruising geplaatste bal werd door hem hieruit weggetikt. Waar de 1-3 even dichtbij was, gooide Dos Santos twee minuten later de wedstrijd definitief op slot. Weer was het Heidema met zijn snelheid als grote wapen, die zijn tegenstander de hielen liet ziet. Waar zelf afronden voor zijn hattrick een prima optie was, trok hij onzelfzuchtig de bal terug op de meegelopen Dons Santos die koeltjes afrondde. Dit leek de opmaat voor veel meer doelpunten. SC Angelslo bleek toch echt wel een kwaliteit minder dan SJS en met de dreiging van met name Heidema met zijn snelheid en de extra energie op het middenveld van Timmer, leek het wachten op veel meer treffers. Dat die er niet kwamen in de resterende 20 minuten mochten de mannen van SJS zichzelf aanrekenen. Veel te slordig spel en te weinig scherpte in de afwerking. Dit hadden we twee weken ervoor in Emmen tegen SVBO ook meegemaakt. Tegen het SC Angelslo dat we vandaag troffen, leverde dit geen schade op maar tegen de directe tegenstanders in deze competitie zal het benutten van kansen echt beter moeten. Maar ook het fysiek de duels met de tegenstander aangaan zal nog een tandje beter moeten. De jongste speler aan de zijde van SJS Kroese gaf voetballend, maar zeker ook in het fysiek laten merken ten koste van alles te willen winnen, in deze wedstrijd het goede voorbeeld.

Volgende week wacht een volgende serieuze krachtmeting en wel met de mannen uit De Krim. DKB komt dan op bezoek aan de Julianastraat. Met deze tegenstander heeft SJS nog een appeltje te schillen na de forse uitnederlaag. DKB is in een mooie en spannende competitie één van de directe concurrenten dus na deze wedstrijd zal opnieuw blijken waar we écht staan. Vooralsnog is met 13 punten uit 6 wedstrijden de tweede seizoenshelft goed begonnen.

Foto’s Brigitte de Wijk: Angelslo – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen ten onder in Eext

Buinen heeft voor de derde wedstrijd op rij geen punten weten te pakken. Ondanks ...

Nieuw Buinen onderuit en uitgeschakeld

Nieuw Buinen is er niet in geslaagd om het bekersucces van vorig seizoen te ...

Nieuw Buinen sleept punt uit het vuur

Nieuw-Buinen heeft op het eigen sportpark met 0-0 gelijk gespeeld tegen Frisia 1883 uit ...