FC Lewenborg bezorgd Valthermond eerste nederlaag

Valthermond leed de eerste nederlaag van het seizoen, FC Lewenborg verraste de koploper van 2L.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond-aanvoerder Alwin Braakman probeert een tackle te ontwijken. Valthermond ging verrassend onderuit tegen FC Lewenborg.

FC Lewenborg ontpopt zich langzamerhand als angstgegner van Valthermond. Werd het tijdens het seizoen 19-20 nog 4-1 voor de Stadjers, de 2-0 nederlaag waar de Mondkers nu op getrakteerd werden deed minstens net zoveel pijn.

Trainer Kenny Koning had zijn elftal (deels) noodgedwongen nogal door elkaar gehusseld. Erik Jan Veerbeek, Jordi Weggemans en Rick Schlimback ontbraken en Levi kremer en Jorn Draijer werden door de oefenmeester gepasseerd. Met name het ontbreken van het ontbrekende trio brak Valthermond behoorlijk op. Naast Milan Draijer zijn dit de spelers die, naast hun voetbalinbreng,  regelmatig een goaltje meepikken. En daar draait het altijd nog wel om in de edele voetbalsport.

Afwerking laat te wensen over

Voor de pauze waren de bezoekers de betere partij. Lewenborg gaf weliswaar de eerste waarschuwing af, Matti Maciolek schoof naast, daarna nam Valthermond het heft in handen. Kansjes werden er ook wel gecreëerd, maar de afwerking liet te wensen over. Ballen werden in kansrijke positie maar half geraakt, of doelman Boris Bootsma stond in de weg. Dure missers zou later blijken.

Na de thee was het gebeurd met de dadendrang van Valthermond. Niet een keer slaagden de Blauw Witten er in om het hechte verdedigingsblok van Lewenborg uiteen te spelen. En zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant. Noah Sahetapy redde nog geweldig op een inzet van Frank Woldring, maar had pech dat de bal precies voor de voeten van Mike Weidgraaf viel. Vanaf de rand van de zestien schoot de middenvelder kiezelhard raak.

Moed der wanhoop

Met de moed der wanhoop probeerde Valthermond het vervolgens wel, maar zoals reeds gezegd, kansen, laat staan doelpunten, bleven uit. Sterker nog, in de counter ontsnapte Tom Katgert aan de op lijn staande defensie en oog in oog met Sahetapy faalde de invaller niet. Voor het aanwezige Valthermond-publiek was het toen wel al duidelijk dat de eerste nederlaag er aan zat te komen.

Trainer Kenny Koning kon na afloop niets anders dan in de nederlaag berusten: “Deze nederlaag zat er aan te komen. Het ging de laatste weken al wat stroever en ik had al tegen de jongens gezegd dat er een keer een tegenstander zou komen die de eerste kans wel benut. Dat was vandaag het geval.”

Foto’s Kees Rustenhoven: FC Lewenborg – Valthermond

Stand zondag 2e klasse L

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Valthermond143536-15
2. GVAV-Rapiditas143336-12
3. Rolder Boys142837-17
4. WKE '16142637-25
5. Annen142229-20
6. ASVB131830-22
7. Helpman141725-29
8. Stadskanaal141633-33
9. Peize141415-19
10. FC Lewenborg131318-41
11. Veendam 1894141314-28
12. Gruno11710-36
13. Nieuw Buinen13311-34

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Polloshka’s helpen Nieveen langs EEC

De gebroeders Polloshka hebben de Kanaalstreek-derby tussen EEC en Gasselternijveen in het voordeel van ...

SJS op drempel volgende bekerronde

SJS heeft de bekerwedstrijd tegen ONR afgesloten met een gelijkspel. Op het eigen sportpark ...