Borger verslaat in extremis koploper WVV

Borger won in de dying seconds van koploper WVV en is weer volop in de race voor de prijzen.

Foto Alle Oldenbeuving, Hendrik Gustin (rechts) maakte de winnende goal voor SV Borger in het duel tegen WVV.

“Twee keer winst is meer welkom dan ooit…” zo eindigde het wedstrijdverslag van SV Borger vorige week na de kansloze 4-1 nederlaag tegen DKB. Met wedstrijden tegen hoogvlieger HS ‘88 en koploper WVV in het verschiet leek het een onmogelijke opgave. Toch slaagden de mannen van Arne Joling in de missie. HS ‘88 werd op woensdag door twee doelpunten van Luuk Kenter met 0-2 geklopt en in de dying seconds zorgde Hendrik Gustin afgelopen zaterdag voor een 1-0 overwinning tegen koploper WVV. De groenhemden zijn hiermee terug in de strijd om de prijzen. Een meer dan verdienstelijke prestatie!

Door: Erwin Beukema

Karakter

Op woensdagavond moest Borger dus een inhaalwedstrijd bij HS ‘88 spelen. Het was een wedstrijd waarin Borger voor rust de wedstrijd besliste door twee doelpunten van Luuk Kenter. Na de rust voerde de ploeg uit Hoogezand-Sappemeer de druk op, maar de groenwitten toonden karakter. De 0-2 ruststand bleek ook de eindstand. Daar kon zelfs een strafschop voor de tegenstander niets aan veranderen. Doelman Edwin Haandrikman ranselde de inzet uit de goal.

Defensief sterk Borger

Op zaterdag kwam vervolgens koploper WVV op bezoek. De Winschotenaren hadden al acht wedstrijden op rij gewonnen en kwamen daardoor vol vertrouwen naar Borger. De thuisploeg gunde de tegenstander in de eerste helft het balbezit. Joling had ervoor gekozen om vanuit een gesloten defensie te loeren op de uitbraak. Van dat laatste kwam niet veel terecht. Borger verloor veelal te snel de bal om zelf tot aanvallende daden te komen. Toch kon ook WVV niet echt potten breken. De Borgerder defensie stond als een huis, waardoor de tegenstander vrijwel niet tot uitgespeelde kansen kwam. Slechts met dode spelmomenten sloeg men af en toe een bres in de groenwitte afweer. Op die momenten bewees Haandrikman echter telkens zijn klasse. Met soms katachtige reflexen hield hij zijn doel schoon.

Plaaggeest Gustin beslissend

In de tweede helft pakte de thuisploeg meer en meer de overhand. Het bleef voor Borger uitkijken bij corners en vrije trappen van WVV, maar deze waren spaarzamer dan in het eerste bedrijf. Aan de andere kant kreeg Borger nu zelf juist meer mogelijkheden. Met  name de watervlugge Hendrik Gustin was een continue plaag voor de defensie van de Winschotenaren. Het afronden zat echter net niet mee voor de in topvorm verkerende vleugelflitser. Tot hij in blessuretijd nog maar een keer de diepte in werd gestuurd. Gustin schudde de defensie van zich af en kwam oog in oog te staan met de vijandelijke doelman. Hoewel deze lang wachtte bleef de Borgerder goaltjesdief ijzig koel en schoof hij de bal beheerst binnen. De ontlading aan Borgerzijde was vanzelfsprekend groot. De spelers beseften dat ze terug in de race waren, daar kon het slotoffensiefje van de koploper ook geen verandering meer in brengen.

Getankt vertrouwen

Een week geleden vreesde heel Borger nog dat het seizoen weleens als een nachtkaars uit kon gaan. In zeven dagen tijd is er veel veranderd. Ineens is de derde plek veroverd en mag er weer omhoog gekeken worden. Het verschil met de twee koplopers bedraagt weliswaar nog vijf (verlies)punten, maar men weet dat de onderlinge krachtsverschillen in de vierde klasse D klein zijn. Zelf punten blijven pakken en dan maar afwachten wat de anderen doen, zo luidt het voorlopige devies. Dat punten pakken moet allereerst a.s. zaterdag gebeuren in de uitwedstrijd tegen Kanaalstreekgenoot Mussel. De groenwitten zullen met een flinke dosis getankt vertrouwen afreizen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: SV Borger – WVV

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelpunten
1. WVV153446-21
2. SJS143135-18
3. Borger152946-20
4. HS '88142832-11
5. DKB 152840-22
6. Onstwedder Boys142644-23
7. SCN152334-32
8. SVBO152031-32
9. Wildervank141734-22
10. SV Mussel151616-33
11. SC Angelslo151318-42
12. Nieuw-Balinge1437-47
13. Tiendeveen15210-60

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Drie zeer bruikbare punten voor FC Ter Apel ’96

FC Ter Apel ’96 kon na twee afgelaste wedstrijden dit weekend weer aan de bak. ...

Effectief Nieuw Buinen bekert verder

Eersteklasser Nieuw Buinen heeft in een bekerduel met tweedeklasser DZOH op zakelijke wijze de ...

Voetbaloverzicht zondagwedstrijden

Een kort overzicht van de zondag gespeelde competitiewedstrijden.