Titan in tweede helft ruim langs Balkbrug

Titan kende weinig moeite met Balkbrug en won uiteindelijk met ruime cijfers van de laagvlieger.

Foto Alisha Kollmer, een makkelijke overwinning voor Titan, dat met ruime cijfers won van Balkbrug.

Voor het eerst sinds lange tijd speelde Titan weer eens een thuiswedstrijd op zondag. De huidige nummer 11 van de ranglijst, SC Balkbrug, kwam op bezoek. Waar de uitwedstrijd nog een uiterst moeizame 2-3 overwinning opleverde, ging het deze middag een stuk minder moeizaam. Middels een 1-0 ruststand boekten de rood-witten een ruime 5-0 overwinning.

Na een vrij rommelig begin van de wedstrijd was de eerste kans na ruim twintig spelen direct raak. Jos Smidt snelde zijn tegenstander voorbij en gaf de bal breed op Harm Jan Moesker en hij maakte de openingstreffer: 1-0. Kort na de 1-0 leek SC Balkbrug een grote kans te krijgen op de gelijkmaker, maar Nick Katoen wist een schietkans van dichtbij op het laatste moment met een sliding te voorkomen. Aan de andere kant waren er kansen om de score te verdubbelen. De grootste kans was voor Julian Bruining. Hij kreeg de bal breed van Moesker, maar hij schoot tegen het houtwerk. Op dat moment had Peter Stap het veld al geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Karsten Stavast.

Foto Alisha Kollmer, Harm Jan Moesker was opnieuw trefzeker voor Titan.

Invaller Thijs Over op schot

In de rust werd Patrick Luiten vervangen door Rick Hendriks. Titan wist al vroeg in de tweede helft de marge alsnog te verdubbelen. Julian Bruining kwam door op rechts en hij bediende Moesker op maat. Met een mooie duikkopbal werkte hij zijn tweede van de middag binnen: 2-0. SC Balkbrug drong vervolgens wat aan, maar tot echte kansen leidde dit niet. Titan kon daardoor verder afstand nemen aan de hand van de ingevallen Thijs Over. Over kreeg de bal via Mick Hendriks en ging op doelman Emmink af. Hij gaf Emmink geen kans en schoot via de binnenkant van de paal raak: 3-0. Diezelfde Over maakte kort na zijn eerste treffer ook zijn tweede. Een prachtige steekpass van Jos Smidt bracht Over in een-tegen-een situatie. Over kapte zijn man uit en schoot wederom zuiver raak: 4-0. Het slotakkoord van deze middag was voor een andere invaller aan de zijde van de thuisploeg. Moesker wist een lange bal van Thijs Over te verlengen waardoor Rick Hendriks op het vijandelijke doel af kon. Hij passeerde zijn tegenstander en bracht de 5-0 eindstand op het bord. Een goede overwinning voor de rood-witten die, doordat Schoonebeek niet in actie kwam, de koppositie heroverde. Volgende week zondag gaat Titan op bezoek bij Schoonebeek.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 niet opgewassen tegen kampioen KSC

Door de nederlaag van De Treffer '16 tegen Gasselternijveen werd KSC kampioen, zonder in ...

VIOS O. laat Gasselternijveen kansloos

Gasselternijveen heeft haar goede start in de strijd om de derde periodetitel geen vervolg ...

Onstwedder Boys kent kansloze middag in Stad

Onstwedder Boys heeft de overwinning uit het startweekend geen vervolg gegeven. Op bezoek bij ...