Valthermond met pijn en moeite langs Rolder Boys

Valthermond won de topper van Rolder Boys en was daarmee het meest gelukkig.

Foto Kees Rustenhoven, Jorn Draijer werkt de 1-0 binnen voor Valthermond.

Over het algemeen zijn de wedstrijden tussen Valthermond en Rolder Boys het aankijken meer dan waard. Ook gisteren bleef het publiek tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alkema in het ongewisse over de afloop.

De belangen waren groot in het duel tussen de nummers een en drie van de ranglijst. Valthermond kon zich in de titelrace geen nieuwe misstap veroorloven en Rolder Boys was eigenlijk alleen bij winst gebaat om zich nog in diezelfde race te kunnen mengen.

Goede start Valthermond

De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd en Erik Jan Veerbeek schoot via de vingertoppen van doelman Raimo Bruinsma over. Aan de andere kant moest Mike Wilts ingrijpen toen Per Kirchhoff dreigde door te breken. Valthermond kwam op curieuze wijze op voorsprong. Waar iedereen dacht aan een vrije trap tegen Milan Draijer mocht Valthermond juist vanaf de rand van de zestien aanleggen. Erik Jan Veerbeek schoot door de muur waar Jorn Draijer ter plekke was om binnen te werken. Toen diezelfde Veerbeek even later op aangeven van Rick Schlimback de 2-0 tegen de touwen knalde leek Valthermond op rozen te zitten. Nog voor de pauze verkleinde Rolder Boys de achterstand echter al weer. De voorzet kwam van Toine Slor en de prachtige afwerking was van Kirchhoff.

Rolder Boys draait duimschroeven aan

Na de thee draaiden de bezoekers Valthermond nadrukkelijk de duimschroeven aan en mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen dat het in Noah Sahetapy een uitstekende doelman heeft. Zo redde de goalie op inzetten van Kirchhoff en Sander Jansen en zag hij een schot van Siemen Krikke naast gaan. Pas zo’n kwartier voor het einde deed Valthermond weer een duit in het zakje. Erik Jan Veerbeek haalde uit, dit keer redde Bruinsma met de voet. Vervolgens tikte Sahetapy nog maar eens een schot van Jansen uit de bovenhoek alvorens Alwin Braakman het duel had kunnen beslissen. Na voorbereidend werk van Schlimback raakte de aanvoerder eerst de paal, om de rebound vervolgens op de lat te schieten. In werkelijk de allerlaatste seconden moest Sahetapy nog eens reddend optreden toen Kirchhoff alleen voor de doelman opdook.

Rolder Boys-aanvoerder Marnick Ottens liep na afloop mokkend het veld af:” Ongelofelijk, hier verdiend vanmiddag maar een ploeg te winnen en dat zijn wij.” Dat was misschien iets teveel door een Rolder bril bekeken, feit was wel dat de bezoekers met een nederlaag tekort gedaan werd.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Rolder Boys

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zet Veelerveen opzij

Op een natte en winderige zondagmiddag stond de wedstrijd tussen SPW en Veelerveen gepland. ...

EEC niet opgewassen tegen Valther Boys

Het was niet de middag van EEC, dat fors onderuit ging op bezoek bij ...