Eext houdt ongeslagen serie in stand in druk paasweekend

Eext is bezig aan een uitstekende serie en snoepte ook koploper Engelbert een punt af en won vervolgens simpel van Farmsum.

Eext is inmiddels acht duels op rij ongeslagen. Ook koploper Engelbert slaagde er zaterdag niet in om de vechtmachine van trainer Hemmo Kuipers te verslaan. Twee dagen later had Eext weinig moeite met laagvlieger Farmsum.

Eext – Engelbert

In het inhaalduel tegen Engelbert kwam Eext zaterdag in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Berni Nijhof. Na rust voerde de koploper in de vierde klasse C de druk op, en de gelijkmaker van Jamie House was onvermijdelijk. Verder kwam Engelbert niet, ook al omdat Eext-doelman Erwin Poelman een prima wedstrijd keepte. ,,Het ging in de laatste fase met kunst- en vliegwerk”, aldus trainer Hemmo Kuipers, die twee dagen later alweer moest aantreden met zijn gehavende ploeg.

Farmsum – Eext

Ook tegen het laag geklasseerde Farmsum moest hij weer een beroep doen op spelers uit het tweede en derde elftal. Kuipers heeft van Eext echter een vechtmachine weten te maken die met minimale middelen maximale resultaten kan halen. Daardoor versloeg Eext het zwakke Farmsum vrij eenvoudig met 0-4. Op aangeven van Berni Nijhof maakte Gert Warring al snel de 0-1 en nog voor rust gooide Nijhof zelf het duel vroegtijdig in het slot. Hoewel Eext noodgedwongen enkele spelers moest wisselen bleef de ploeg ook na rust heer en meester, en halverwege de tweede helft viel de 0-3 van Niels Buiter. Met een onvervalst puntertje bepaalde Berni Nijhof de eindstand op 0-4. ,,De waslijst aan blessures wordt langer en langer”, zegt Kuipers. ,,Maar ik ben trots op de mannen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer snoept Kwiek een punt af

Alteveer reisde af naar de sterk presterende promovendus Kwiek. De geel-zwarten moesten aantreden zonder ...