SV Borger heeft geen kind aan SC Angelslo

Borger beleefde een makkelijke middag tegen SC Angelslo en klom naar de tweede plek op de ranglijst.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvaller Benjamin Mazeau wordt onreglementair afgestopt door tegenstander Angelslo.

Het was afgelopen zaterdag al de vierde overwinning op rij voor SV Borger. Na HS’88, WVV en Mussel moest ook Angelslo haar meerdere erkennen in de groenhemden. Waar er in de drie voorafgaande wedstrijden bij vlagen zeker sprake van spanning was, daar was het duel tegen de laagvlieger uit Emmen al binnen tien minuten gespeeld. Op dat moment leidde Borger al met 2-0, waarna de tegenstander van geluk mocht spreken dat het in de minuten die volgden niet volledig geslacht werd. Borger miste enkele opgelegde mogelijkheden en liet daarna de teugels wat vieren. Halverwege de eerste helft lag de derde er nog wel in. Het maakte dat de tweede helft een formaliteit was. Dat laatste is nooit gunstig voor de attractiviteit. Zo ook deze middag, hoewel het slotakkoord nog wel van grote schoonheid was. Eindstand: 4-0.

Immens kwaliteitsverschil

Borger had de uitwedstrijd met 2-1 verloren van Angelslo. De mannen van Arne Joling hadden dus iets goed te maken afgelopen zaterdag. Toch koos Joling voor de beproefde enigszins behoudende tactiek van de afgelopen weken. Dat wil zeggen inzakken en loeren op de fouten bij de tegenstander. De strijdwijze van de uitploeg was precies hetzelfde, waardoor het in de beginfase even uit leek te draaien op een schaakspel. Tot Hendrik Gustin in de negende minuut Luuk Kenter de diepte instuurde. De Borgerder spits schudden enkele opponenten van zich af en schoot de 1-0 rustig tegen de touwen. Nog geen minuut later lag de tweede er ook al in. Nu was Gustin de afmaker. Angelslo dreigde volledig overlopen te worden. Het mocht van geluk spreken dat Floris Hiddink (2x) en Kenter in de tien minuten die volgden opgelegde kansen voor de thuisploeg vakkundig om zeep hielpen. In de 23e minuut was het wel raak. Gijs Roda profiteerde van goed voorbereidend werk van Kenter. De wedstrijd was daarmee definitief beslist. Borger hoefde niet zo nodig meer en Angelslo kon simpelweg niet beter. Als de gasten al eens aan de bal kwamen, dan waren ze het leder binnen no-time weer kwijt. De thuisploeg speelde niet eens groots, maar had wel de volledig controle. Het leverde nog enkele mogelijkheden op, gescoord werd er tot de rust echter niet meer.

Het vuur was uit de wedstrijd

De tweede helft was verworden tot een formaliteit. Zo voelde het voor de toeschouwers ook wel een beetje. Voetbal zonder spanning is toch ineens een heel ander spelletje. En hoe zeer aanvoerder Wiljan Vos en de ervaren doelman Edwin Haandrikman ook hun best deden om hun ploeggenoten wakker te schreeuwen, het mocht niet baten. Het vuur was uit de wedstrijd. Toch waren ook in het tweede bedrijf de best kansen voor Borger. Waarbij invaller Bob Westerdijk het dichtst bij een treffer kwam. Zijn inzet spatte echter via de vingertoppen van de goalie op de lat uiteen. Na het uitblijven van treffers leken de groenwitten het in de slotfase wel te geloven. Zo kon Angelslo zelfs nog een paar keer aan aanvallen denken. Tot doelpunten kwamen de gasten niet. Aan de andere kant was het slotakkoord voor de ingevallen Ruben de Valk. Zijn balaanname was een waar kunststukje, waarna hij ook nog eens bekwaam wist af te ronden. Het feestje werd langs de lijn gevierd met een groep jeugdige supporters, die hun ‘helden’ negentig minuten lang hadden toegezongen. Vooral voor deze jongens een dik verdiend toetje! Eindstand: 4-0.

Terug in de  strijd

Na deze overwinning is Borger voorlopig terug te vinden op plek 2 van de ranglijst. Koploper WVV heeft twee punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. Ook nummer drie SJS kan nog over Borger heen als het een inhaalwedstrijd weet te winnen. Feit is echter dat de groenhemden door vier op een rij weer terug zijn in de strijd om de ereplaatsen. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd bij het onvoorspelbare SVBO. Punten blijven pakken en daarna kijken wat de tegenstanders gedaan hebben blijft nog steeds het devies.

Foto’s Alle Oldenbeuving: SV Borger – SC Angelslo

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer en Wedde spelen gelijk

Alteveer en Wedde hielden elkaar in een vermakelijk duel in evenwicht.

WKE ’16 kent weinig moeite met hekkensluiter Nieuw Buinen

WKE '16 was duidelijk een maatje te groot voor Nieuw Buinen, maar vergat dit ...

Buinen pakt tegen VIOS langverwachte zege

De spelers en begeleiders van Buinen moesten flink graven in hun geheugen om de ...