Valthermond verliest topper tegen GVAV

Valthermond verloor de topper tegen GVAV-Rapiditas en moet in de resterende wedstrijden in de achtervolging.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond moet na de 0-3 nederlaag in de achtervolging op GVAV-Rapiditas.

Valthermond is er niet in geslaagd om de koppositie van GVAV-Rapiditas over te nemen. In eigen huis gingen de mannen van Kenny Koning met 3-0 te onder.

Het belang van dit duel was voor beide teams duidelijk, dat bleek al snel te zien in de wedstrijd. Er werd vanaf het eerste fluitsignaal voorzichtig geacteerd en aangezien beide teams ook goed aan elkaar gewaagd waren bleken de kansen schaars.

Paal

Valthermond was voor de pauze nog het dichtstbij een treffer toen Jens Bulle met een kopbal de paal raakte en de rebound van Tom Meijers door doelman Carsten Meijwaard over werd getikt. GVAV zette daar een fraaie poging van spits Ingmar Liezinga, lob van dertig meter, tegenover. De 0-0 ruststand was dan ook niet verwonderlijk.

Na de thee was het eerst Rick Schlimback die een vrije trap van Jesper de Graaf naast schampte, voordat GVAV toesloeg. Dion van der Laan onderbrak middels een overtreding een dreigende doorbraak van Roald van Geffen, maar dat bleek uitstel van executie. Via, via kwam de hoog ingebrachte vrije trap voor de voeten van Jordi Paapst en die schoot raak.

Valthermond van slag

Valthermond was duidelijk van slag en een dikke tien minuten later was het duel gespeeld. Van Geffen bereikte met een ragfijne voorzet aanvalsleider Liezinga en die volleerde knap raak. Toen kort daarna Jordi Paapst zijn tweede treffer aan liet tekenen verdween alle geloof in een goede afloop bij de thuisploeg en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

Valthermond moet nu hopen op een misstap van GVAV, maar weet tegelijkertijd ook, dat het zichzelf geen fout meer kan veroorloven. Dan namelijk naderen WKE en Rolder Boys ook met rasse schreden.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – GVAV Rapiditas

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Gieten, daar ga je!

Door met 0-1 van Weiteveense Boys te winnen heeft Gieten promotie naar de derde ...

Veelerveen heeft ook geen moeite met DWZ

Veelerveen blijft foutloos in de zondag 5e klasse C en wist ook DWZ aan ...