Gieterveen schiet het halve dozijn vol tegen FVV

Gieterveen had geen kind aan FVV en schoot het halve dozijn vol tegen de degradatiekandidaat.

In een eenzijdige wedstrijd heeft Gieterveen laagvlieger FVV verder in de problemen geduwd. De bezoekers kwamen snel in de wedstrijd op voorsprong en dit kwam op een korte opleving van FVV na nooit echt in de problemen. De Gieterveners schoten het halve dozijn vol en boekten een 1-6 overwinning.

Het was binnen de tien minuten dat de Gieterveners op voorsprong kwamen door rechtsback Mulder. Vanuit de rebound schoot hij van dichtbij onberispelijk tegen de netten. Na een klein kwartier werd de voorsprong verdubbeld door Wilte Nijhuis, die na een steekpass van Kupers koelbloedig de keeper verschalkte.

Gieterveen met een voorsprong de rust in

Een aansluitingstreffer volgde. Een vrije trap vanaf eigen helft werd gedragen door de wind en kwam op het hoofd van Khan terecht. De bal rolde over de doellijn, waardoor het voor een medespeler een koud kunstje was om de bal tot doelpunt te promoveren. FVV kwam hierna wat beter in de wedstrijd. Ze maakten het veld groot, probeerde van achteruit ook wel te combineren, maar raakten de bal voorin vaak te snel kwijt waardoor in de tegenaanval het gehele veld open kwam te liggen. Voor rust profiteerde Gieterveen hier nog eenmaal van. Mulder leverde een panklare voorzet af bij Ramcharan, die makkelijk kon scoren. Ramcharan had voor rust nog twee grote kansen, maar had wat pech in de afwerking.

Gieterveen te sterk voor FVV

Na rust maakte Ramcharan zijn gemiste kansen al snel goed. Een goede voorzet leek in eerste instantie iets te scherp, maar al duikend naar de bal wist hij toch zijn tweede van de middag te maken. Gieterveen was hierna gewoonweg te goed voor degradatiekandidaat uit Foxhol. Eerst was het invaller Arjan Hospers die met een lage schuiver de voorsprong vergrootte en sloot Jesse Nijhuis de doelpuntenproductie door de bal makkelijk langs de uitkomende keeper te schuiven. Ook nu hadden de bezoekers de voorsprong makkelijk kunnen vergroten, maar vooral van der Veen had zijn vizier niet op scherp. Na wat wisselingen in beide elftallen had FVV best wat momenten waarin het van zich af beet, maar vooral Khan vergat zichzelf te belonen na een mooie solo.

De eindstand bleef hiermee op 1-6 staan, wat betekende dat de groenhemden na drie wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten mocht bijschrijven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger wint eenvoudig van SETA

Borger had ook met SETA niet al teveel moeite en kan zich gaan opmaken ...