Musselkanaal slaat aanval HOC af

Musselkanaal en HOC hielden elkaar zondag in evenwicht, daarmee deed koploper Musselkanaal de beste zaken.

Foto Rianne van der Laan, HOC-doelman Marnik Nieborg plukt de bal uit de lucht en voorkomt daarmee dat Musselkanaal gevaar kan stichten.

Musselkanaal heeft zondag de aanval van HOC afgeslagen. De ploeg uit Exloo/Odoorn slaagde er niet in om de achterstand op de koploper te verkleinen naar één punt. Een vroege openingstreffer van HOC werd in de slotfase ongedaan maakt door Musselkanaal.

De flinke supportersschare van HOC had een heuse sfeeractie voorafgaand aan de topper in 3C en nadat de kruitdampen waren opgetrokken kwam de thuisploeg al snel op een 1-0 voorsprong. Robin van de Laan scoorde na een dik kwartier spelen de openingstreffer. Het was de thuisploeg ook alles aan gelegen om te winnen, gezien men een achterstand had van vier punten. Bovendien speelde HOC al een wedstrijd meer. Bij een overwinning van Musselkanaal zou het kampioenschap zo goed als zeker beslist zijn.

Na de pauze bleef het heel lang spannend in een topper die niet bol stond van het goede voetbal, maar waarin wel de nodige strijd werd geleverd. Kansen waren er gedurende de wedstrijd wel aan beide kanten, maar het leverde weinig doelpunten op deze middag. Het lukte HOC niet om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, waarna Musselkanaal in de slotfase wist toe te slaan. Jordy Oost maakte de belangrijke gelijkmaker, waardoor Musselkanaal het gat op vier punten wist te houden met een wedstrijd minder gespeeld. Het begint er heel gunstig uit te zien voor de ploeg van trainer Wessel Woortman, al kan er in zeven wedstrijden nog een hoop gebeuren.

Foto’s Rianne van der Laan: HOC – Musselkanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS in ware thriller langs Oostergo

Nadat SJS vorige week een plaats in de nacompetitie veilig stelde, gingen de Knoalsters ...

SETA verliest met ruime cijfers van SVBS ’77

SETA had een complete offday tegen SVBS '77 en verloor met ruime cijfers.

Westerwolde moet meerdere erkennen in BATO

In misschien wel één van haar slechtste wedstrijden van dit seizoen ging Westerwolde in Winschoten ten onder tegen een ...