Gasselternijveen wint topper in extremis van Schoonebeek

Gasselternijveen maakte een achterstand ongedaan tegen Schoonebeek en won uiteindelijk in de slotminuten.

Gasselternijveen heeft de topper tegen Schoonebeek in extremis weten te winnen. De Nieveensters keken in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwamen in de tweede helft knap terug. In de slotminuten wist men zelfs nog de overwinning over de streep te trekken.

Gasselternijveen kwam goed uit de startblokken en leek via Koomans op 0-1 te komen. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na twintig spelen minuten kwam Schoonebeek wat beter in het spel en was Nieveen vaak in de 1 tegen 1 duels te slap. En Schoonebeek kwam in de omschakeling op 1-0. Na een vermeende overtreding op Siem Salomons mocht Niek Huser alleen doorlopen en de spits passeerde vrij eenvoudig Koops. Iedereen bij Nieveen was onthutst dat er geen overtreding werd gezien. Even later was een voorzet van de rechterkant waar teveel vrijheid werd gegeven aan de thuisploeg en Leon Heegen maakte er 2-0 van. De grootste kans voor rust was voor Maarten Hommes, alleen hij schoot van dichtbij de bal over het doel heen.

Fantastische comeback Gasselternijveen

Na rust kwam er een ander Gasselternijveen voor de dag. Vlak na rust was het Saman die met een fantastische actie de spanning terug bracht en knap binnen schoot. Even later was het na goed voorbereidend werk van Meems, die Koomans bediende en de aanvaller schoot knap de 2-2 binnen. Gasselternijveen ging daarna op zoek naar de voorsprong, maar kreeg het de deksel op de neus in een standaardsituatie en stond het plots 3-2 voor Schoonebeek door René Streuer. Daarna gingen de Nieveensters 1 op 1 spelen achterin en dat worp al snel zijn vruchten af. Na een slim tikkie van Meertens was het Koomans die zijn tweede van de middag maakte. De wedstrijd was vol spanning, hier en daar wat gele kaarten en het publiek ging er nog even goed voor zitten in de laatste tien minuten. Uiteindelijk was Nieveen de gelukkigste en was het Meems wederom met een assist op Koomans. De goalgetter kopte knap binnen en even later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een prachtige comeback van de Nieveensters, die drie belangrijke punten konden bijschrijven. Door de overwinning op Schoonebeek is zelfs plek twee nog haalbaar voor de Nieveensters.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verliest van koploper FVV

Alteveer heeft gistermiddag de hectische wedstrijd tegen de verrassende koploper FVV verloren. In Foxhol ...