Topper tussen SJS en WVV eindigt onbeslist

Foto Brigitte de Wijk, Gerwin Heidema scoorde de 0-1 voor SJS tegen WVV.

De topper tussen WVV en SJS eindigde onbeslist (2-2) en dat was uiteindelijk misschien wel de juiste afspiegeling van het duel in Winschoten. De concurrentie was de lachende derde, waardoor de spanning in de top van 4D alleen nog maar verder toeneemt.

SJS kende in de aanloop na de wedstrijd nogal wat personele problemen. Zo was aanvoerder Venema nog altijd geblesseerd, kenden Timmer en Kroese fysieke ongemakken en moest SJS een beroep doen op Tam (O19), Hommes (SJS 2) en Sieders (SJS 3) om de gelederen te versterken. SJS begon met De Jonge, Raadsveld, Kingma, Zuidema en Tolner; Rijkens, Boels en Tam; dos Santos, De Koe en Heidema. Naast de versterkingen vanuit andere teams voegden zich Rozema (SJS 2), Springer, Timmer en Kroese zich naast hen op de bank.

Weinig opwindend

De openingsfase was afwachtend aan de kant van de Knoalsters. Met name in de defensie moest trainer Schaart met zijn pionnen schuiven en daardoor was het even zoeken. WVV probeerde daarentegen hoog druk te zetten en dat resulteerde in de 6e minuut in een eerste gevaarlijk schot op het doel van doelman De Jonge. Die maakte het schot onschadelijk en zo was er verder in het eerste kwartier weinig opwindends te beleven. Het veld hielp ook niet echt mee om tot goed voetbal te komen. SJS was alleen dichtbij een gevaarlijk moment, maar Tolner miste de bal volledig.

Nadat spits Mollema dacht onreglementair te zijn gevloerd binnen de beruchte lijnen, was de eerste echte grote kans voor de Winschoters. In een 1-op-1 kwam doelman De Jonge echter als winnaar uit de bus en zo bleef het 0-0.  Het was wederom SJS dat de aanval zocht en Heidema’s voorzet kwam op het hoofd van Tolner, maar die mikte net te hoog.

SJS op voorsprong

Niet veel later was het dan toch raak. Door weifelend verdedigen zag Heidema zijn kans schoon, troefde de laatste Winschoter verdediger op snelheid af en schoot raak, 0-1 in de 26e minuut. Het was diezelfde Heidema, die 4 minuten later mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zijn schot ging via een rug over de achterlijn. De corner leverde vervolgens niets op. Tot aan de rust kwam SJS nog een paar keer in het gedrang voor de eigen doelmond, maar door adequaat optreden van de Knoalster-defensie bleef verder leed bespaard. En zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

Na rust tapte WVV uit een heel ander vaatje. Het probeerde meer druk te zetten en was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Het duel verhardde her en der, maar scheidsrechter Boers floot een uitstekende wedstrijd. Toch was het SJS dat WVV in het zadel hielp. Uit een corner in de 52e minuut was goaltjesdief Mollema er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te koppen. Van de organisatie voor de goal klopte er niet veel aan SJS-zijde. En dat terwijl daar vooraf nog zo voor werd gewaarschuwd.

Niets geleerd

Het spel ging op en neer. Heidema kreeg de bal net niet lekker mee, anders had hij alleen op de WVV-doelman kunnen afgaan. De bal sprong echter te ver van zijn voet. In de tegenstoot was het WVV dat opnieuw gevaarlijk doorkwam. De SJS-defensie maakte de aanval echter onschadelijk, maar moest wel opnieuw een corner weggeven. En ja hoor. Niets geleerd van de vorige situatie en opnieuw kon ditmaal Prijt de bal binnenkoppen, 2-1.

SJS probeerde deze dreun boven te komen, maar was eventjes uit het lood geslagen. Strijd werd er echter wel geleverd. Aan beide kanten werden de fysieke duels niet geschuwd. De ongelukkig spelende Dos Santos werd vervangen door Hommes om wat meer aanvallende snelheid op de flank te krijgen. SJS drong aan en uit een korte corner speelde Boels zich knap vrij. Zijn gekrulde schot scheerde echter maar net over de kruising. Met nog een kwartier te spelen werden de goed spelende, maar moegestreden Raadsveld en Tam gewisseld voor Sieders en Timmer. SJS bleef proberen, maar was ongelukkig in de laatste fase. Met de harde wind schuin in de rug belandden de meeste ballen over de achterlijn. WVV loerde op de geboden ruimte nu SJS met 3 man achterop ging spelen. Het had een haar gescheeld of WVV had de wedstrijd beslist. Uit een scherpe counter leek de 3-1 binnen te vallen, maar de paal bracht redding en de bal viel zo pardoes in de handen van doelman De Jonge. SJS leefde nog.

Gouden wissel Springer

En toen kwam Jan Springer in het veld. Hij verving Kingma om de gelijkmaker te forceren. Amper koud in het veld kreeg hij zijn eerste kans en direct was het raak. Een mooi steekballetje van Rijkens werd door de Knoalster spits op waarde geschat en hij knikte de bal keurig achter de WVV-goalie, 2-2. Heel SJS sprong op van blijdschap, want met een nederlaag zou de titelrace ineens heel ver weg lijken. In de laatste minuten hinkten beide ploegen op twee gedachten en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Scheidsrechter Boers floot voor de laatste keer en zo bleef de topper dus onbeslist. Concurrenten Borger, HS’88 en DKB zullen met een tevreden gevoel naar deze einduitslag hebben gekregen.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – WVV

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veelerveen heeft ook geen moeite met DWZ

Veelerveen blijft foutloos in de zondag 5e klasse C en wist ook DWZ aan ...

Rick Breedveld kopt SJS langs SC Scheemda

Op voorhand had SJS rekening gehouden met een lastige confrontatie tegen hekkensluiter SC Scheemda. ...

Hoofdrol voor scheidsrechter Heikens bij Kanaalstreekderby

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Mussel, al had het misschien wel anders kunnen ...