Valthermond wint slecht duel van Peize

Een matige wedstrijd, maar wel drie punten voor Valthermond.

Foto Kees Rustenhoven, het enige doelpunt van de wedstrijd in de maak. Erik Jan Veerbeek lobt de bal binnen.

Valthermond boekte een nipte zege op Peize. Daarmee deden de Mondkers hun plicht, maar groots was het allemaal niet. Daar maalde niemand meer na afloop om, want met de zege blijft Valthermond nog altijd in de titelrace.

Het was afzien voor de toeschouwers bij het duel tussen Peize en Valthermond. De grasmat was bedroevend slecht en de acteurs pasten hun spel daar moeiteloos bij aan. Tekenend is het feit dat het meeste gevaar werd gecreëerd middels verre inworpen van Peize speler Simon Wekema. Vloeiende aanvallen vielen bijna niet te bewonderen. Levi Kremer was voor de pauze nog het dichts bij een treffer, maar de jongeling schoot na een actie van Milan Draijer over.

Spaarzaam hoogtepunt

De tweede mogelijkheid voor Valthermond viel pas na ruim een uur spelen en die was ook meteen raak. Erik Jan Veerbeek verscheen uit het niets voor doelman Lennart Renkema en zijn lobje verdween via een stuit net onder de deklat. Hierna werd het spel iets opener en had Peize pech dat Ivar Cats de paal raakte. Aan de andere kant verzuimde Mark van der Berg het duel te beslissen toen hij oog en oog met Renkema verscheen. Al met al kwam de overwinning voor Valthermond niet meer in gevaar. Matchwinner Erik Jan Veerbeek was na afloop duidelijk: “Drie punten meenemen en deze wedstrijd snel vergeten.” Daar was eigenlijk ook meteen alles mee gezegd.

Foto’s Kees Rustenhoven: Peize – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Opnieuw sneu verlies voor Gasselternijveen

Enkele dagen nadat een eigen doelpunt van Joram de Vries een 1-0 nederlaag opleverde ...

Kopsterk Titan bijna tweedeklasser

In de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse trad Titan ...

Borger kan geen vuist maken tegen koploper Elim

Borger is in en tegen Elim opnieuw tegen een fikse oorwassing aangelopen. Na 45 minuten ...