Eext mengt zich in strijd om plek in de nacompetitie

Eext zette de ongeslagen reeks voort en mengt zich in de strijd om de nacompetitieplekken.

Eext is inmiddels elf duels op rij ongeslagen. Afgelopen donderdag won de vechtmachine van trainer Hemmo Kuipers op het eigen Sportpark ’t Veld met 2-0 van Farmsum, drie dagen later gevolgd door een doelpuntloos gelijkspel tegen Heiligerlee.
Na een beginfase waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren zette Yoran Cloo Eext donderdagavond in het inhaalduel tegen Farmsum halverwege de eerste helft op voorsprong. Zijn vrije trap van rond de middenlijn landde in het strafschopgebied en kreeg een merkwaardige curve, waardoor de bal pardoes in het doel plofte: 1-0. Het betekende het kantelpunt in de wedstrijd. Farmsum kwam er niet meer aan te pas en topscorer Berni Nijhof bepaalde de eindstand in de 75e minuut op 2-0.
Eext houdt knap stand
Het zware programma begint meer en meer zijn tol te eisen voor Eext, want door een stortvloed aan blessures moest trainer Hemmo Kuipers zondag voor het duel tegen Heiligerlee flink improviseren om elf spelers aan de aftrap te krijgen. Omdat het ‘Super Sunday’ was in Eext speelden alle teams thuis, waardoor Kuipers geen beroep kon doen op spelers uit lagere elftallen. Toch hield het gehavende Eext knap stand tegen Heiligerlee, de nummer drie in de vierde klasse C. “Fantastisch om te zien hoe we voor iedere meter hebben gestreden”, aldus Kuipers, die tevreden was met de doelpuntloze remise: 0-0.
Op ruime afstand van PJC en Engelbert, die beide zullen promoveren naar de derde klasse, mengt Eext zich nu nadrukkelijk in de strijd om een vervangende periode. Normaal gesproken zullen de nummers drie en vier uit de eindstand zich plaatsen voor de nacompetitie. ,,We gaan kijken wat er dit seizoen voor ons nog in het vat zit”, zegt Kuipers, die komende zondag met zijn ploeg op bezoek gaat bij titelkandidaat Engelbert.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wint topper in extremis van Schoonebeek

Gasselternijveen maakte een achterstand ongedaan tegen Schoonebeek en won uiteindelijk in de slotminuten.

Westerwolde pakt thuis tegen Peize eerste punt van de competitie

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde en Peize hielden elkaar in evenwicht. In een wedstrijd ...

EEC flink onderuit tegen KSC

Heel lang wist EEC het koploper KSC moeilijk te maken. Omdat de marge namelijk ...