Gieterveen laat voorsprong glippen en verliest van Wedde

Gieterveen leek op een overwinning af te stevenen, maar twee penalty’s zorgden ervoor dat Wedde uiteindelijk er met de winst vandoor ging.

Gieterveen leek een gemakkelijke overwinning te boeken tegen het lager geplaatste Wedde. Maar een half uur voortijd veranderde het gehele spelbeeld en wist de thuisploeg de wedstrijd te kantelen van een 0-2 achterstand naar een 4-2 voorsprong. Wedde liet dus een enorme veerkracht zien en verdiende op basis daarvan uiteindelijk de overwinning, maar had ook zeker de hulp van scheidsrechter van Leeuwen nodig, die een erg discutabele rol had deze middag.

In de eerste helft waren de bezoekers aan de bal duidelijk te goed voor hun tegenstander. Het verschil op de ranglijst was tussen de lijnen goed te zien en Gieterveen had pech dat het met rust nog niet gescoord had. Maarliefst driemaal wisten ze het houtwerk te raken.

Gemiste kansen Gieterveen

Na drie minuten spelen kwam een indraaiende corner op de paal terecht. Een schot van Mink stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in en een inzet van Nijhuis kwam miraculeus via de vingertoppen van de keeper op de onderkant van lat. Ook daar tussendoor kregen de bezoekers een aantal mogelijkheden, maar schoten van Kupers en Mulder waren niet scherp genoeg om de score te openen. Wedde had weinig in te brengen, maar kreeg in de omschakeling wel één hele grote kans. Het was Lugtenborg die een schot van dichtbij van Brian Kuiper met zijn voeten wist te stoppen.

Penalty’s

Na rust wist Gieterveen wel te scoren. Beide goals kwamen op naam van Wilte Nijhuis. Eerst op aangeven van broertje Jesse Nijhuis, niet veel later omspeelde hij de keeper na een steekpass van Bert Kupers. Gieterveen kreeg zelfs de kans om de voorsprong verder uit te breiden, maar zagen de keeper van de thuisploeg een penalty stoppen.

Hierna begon de wedstrijd van scheidsrechter van Leeuwen. Binnen drie minuten gaf hij twee penalty’s voor de thuisploeg, welke beide zeer discutabel waren. Eerst kreeg Mulder de bal van dichtbij en achteren hard tegen zijn elleboog aangeschoten, die tegen het lichaam geplaatst was. In de tweede situatie lagen er zowel een speler van Gieterveen als Wedde op de grond in een duel zonder bal.

Gieterveen is het kwijt

De thuisploeg begon er hierna weer in te geloven en Gieterveen was het even helemaal kwijt. De bezoekers probeerden nog een doelpunt te forceren, maar dat leverde alleen maar meer ruimte voor de thuisploeg op. Wedde ging erg slordig met deze ruimte om en speelde veel situaties ongelukkig uit. In deze fase hadden ze meerdere keren kunnen scoren.

De grensrechter van de bezoekers had tot dan toe iedere counter laten lopen, waar menig clubgrensrechter al meerdere malen de vlag omhoog had gehad. Toch vond de scheidsrechter het in de slotfase nodig om van grote afstand het beter te kunnen inschatten toen de grensrechter wel vlagde voor buitenspel. De goal van Rico van Heumen kwam op het scorebord en de wedstrijd zat daarmee in het slot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS begint met overwinning op FDS

Mede dankzij een uitstekende eerste helft versloeg SJS FDS.

Goede reeks Sellingen onderbroken door Bareveld

Voor Sellingen stond afgelopen zondag de traditioneel lastige wedstrijd tegen Bareveld op het programma. ...

Fotoverslag: Valthermond – Musselkanaal

Valthermond won in eigen huis met 2-0 van Musselkanaal. Doelpuntmaker voor de Mondkers was Edwin ...