Gieterveen boekte een overwinning op Farmsum.

Op de donderdagavond moest vv Gieterveen op bezoek bij de in afstand verste tegenstander uit de competitie. In Farmsum bleek het een eenzijdige wedstrijd die op het eind nog even spannend leek te worden, maar in tegenstelling tot afgelopen zondag wisten de Gieterveners de voorsprong nu wel te behouden.

In het eerste kwartier was de thuisploeg nog best dreigend. Met opportunistisch spel kwam vooral Veenhuis een aantal keer dreigend aan de bal, maar wisten de verdedigers een kans ternauwernood te voorkomen. In deze fase had Gieterveen moeite om de bal in de ploeg te houden, maar na een kleine omzetting op het middenveld nam men het heft in handen.

Kruitdampen opgetrokken

Toen de kruitdampen enigszins waren opgetrokken, waren het dan ook de bezoekers die het initiatief naar zich toe trokken. Zo kopte Wilte Nijhuis over voor open doel, scheerde een schot van van der Veen rakelings langs de verkeerde kant van de paal en waren schoten van beide Nijhuisjes net niet overtuigend genoeg. Na een klein uur spelen werd de ban gebroken door Danny Zwinderman. Een voorzet van Wilte Nijhuis kwam via een verdediger voor de voeten van Zwinderman, die onberispelijk raak schoot. Vlak voor rust was het nogmaals van der Veen met een grote kans, nu na een voorzet van Caspers, maar een knappe redding van de sluitpost van Farmsum voorkwam een grotere score.

Spannend tot het einde

In de tweede helft gebeurde er vrijwel niet anders. Farmsum leek zichzelf nog meer in te graven en Gieterveen had nog meer de bal. Het had wel wat meer moeite om tot grote kansen te komen. Jesse Nijhuis was nog het dichtstbij met een knap schot van afstand. Ook de jonge invaller Milan Hoving kreeg nog twee mogelijkheden om te scoren, maar faalde in de afronding. Doordat de score maar niet vergroot werd bleef het spannend tot het einde. Farmsum speelde in de slotfase nog even alles of niets, maar de verdedigers hadden alle zaakjes goed op orde. Ook Lugtenborg was erg scherp op de lange ballen richting de spitsen en hield daarmee deze avond zijn doel schoon.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS op randje van de afgrond

Eerder dit seizoen werd Elim nog verrast door SJS. In Elim wonnen de blauwhemden ...

Valthermond krijgt te weinig in topper

“Mijn keeper pakt een punt voor ons.” Met die woorden stapte Germanicus trainer Eric ...