Valthermond herstelde zich van de domper tegen Veendam 1894 en won met ruime cijfers van Helpman.

Foto Kees Rustenhoven, Rick Schlimback scoort op fraaie wijze voor Valthermond.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek donderdagavond maar weer eens. Waar het Valthermond de afgelopen weken beslist niet mee zat, viel tegen Helpman juist alles op zijn plaats.

Welgeteld 47 seconden waren er gespeeld toen doelman Karim Kahjjouf de bal zomaar in de voeten van Jorn Draijer schoof. De aanvaller had geen moeite om de bal in het verlaten doel te schuiven.

Slordig Valthermond

Dit zou een steun in de rug van de bezoekers moeten betekenen, maar Valthermond was erg slordig in de opbouw, waardoor Helpman ook enkele mogelijkheden kreeg. Zo schoot Danny Dijkstra voorlangs en maakte Noah Sahetapy inzetten van Huub Rudolpy en Tim Sanders onschadelijk. Aan de andere kant trad Kahjjouf nu wel adequate op tegen een poging van opnieuw Jorn Draijer.

Valthermond beslissend

Na de pauze was de eerste kans wederom voor Helpman. Rik Seuren strandde echter weer op Sahetapy. Hierna besliste Valthermond in korte tijd de wedstrijd. Erik Jan Veerbeek schoot een vrije trap binnen, Rick Schlimback werkte fraai een hoekschop van Alwin Braakman achter Kahjjouf en de weer fitte Jordy Weggemans bekroonde zijn invalbeurt met een prima treffer. Zelfs een ere-treffer werd Helpman niet gegund. Huub Rudolphy mocht na een duwfout van Alwin Braakman vanaf elf meter aanleggen, maar Sahetapy behield de nul voor Valthermond.

Na enkele mindere weken dus weer een overwinning voor de Mondkers. Een overwinning die ook zeker noodzakelijk is om de tweede plaats veilig te stellen. Dit betekend namelijk dat de nacompetitie dan met een thuiswedstrijd begonnen wordt. Toch wel iets om voor te spelen.

Aanstaande zondag komt WKE op bezoek wat nog volop in de race is voor de tweede periode. Zo eenvoudig als tegen Helpman zal het dus beslist niet gaan.

Foto’s Kees Rustenhoven: Helpman – Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond doet weer mee in 2L

Valthermond heeft na twee mindere beurten gedaan wat het moest doen om weer een ...

Sportief dieptepunt voor Valthermond

De vooruitzichten leken zo mooi. Met een uitstekende 3-0 overwinning tegen CEC op zak ...