Borger blijft winnen en bovenin meedoen

Borger boekte alweer de tiende overwinning op rij en is in ieder geval verzekert van het spelen van nacompetitie.

Foto Alle Oldenbeuving, Bob Westerdijk (maker van de 2-0), in duel om de bal met Onstwedder Boys-verdediger Elmar Bijl.

SV Borger heeft haar tweede plaats op de ranglijst verstevigd na een de 2-0 thuiszege op nummer vier Onstwedder Boys. De groenhemden blijven tot de laatste speeldag meedoen om het kampioenschap, maar daarin heeft concurrent WVV toch veruit de beste papieren.

De belangen waren voor beide ploegen groot afgelopen zaterdag. Waar Borger nog mee doet om de titel daar was voor Onstwedder Boys een overwinning gewenst om de nacompetitie zeker te stellen. In de beginfase was het strijdplan van beide ploegen duidelijk.

Weinig spektakel

Borger speelde compact en Onstwedder Boys zocht via de lange bal hun buitenspelers. De spitsen bij Borger Benjamin Mazeau en Bob Westerdijk zorgen ervoor dat de lange bal eruit werd gehaald. De beste kans was toch voor Onstwedder Boys. Na een combinatie kwam Scheper voor de goal, maar hij schoof de bal voorlangs. Er gebeurde niet veel voor rust en ook Borger kreeg nog een kans na een lange bal van achteruit. Hendrik Gustin mistte vanuit een lastige positie.

Borger naar voorsprong

In de 2e helft kwam de wedstrijd meer op gang. Bij Borger zorgde invaller Bonne Timmer voor meer gevaar en dit resulteerde tien minuten na rust ook in de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na een goede combinatie kwam de bal voor de voeten van Timmer en hij schoot de bal in de korte hoek achter de doelman van de Boys. En amper vijf minuten later was het weer raak. Bob Westerdijk speelde zich vrij in het strafschopgebied en schoot de bal onberispelijk via de binnenkant van de paal binnen: 2-0. Aan de andere kant kregen de Onstwedder Boys een aantal minuten later een grote kans. Spits Scheper verscheen alleen voor Borger- doelman Edwin Haandrikman, maar de snel uit zijn doel gekomen Haandrikman keerde de inzet. De gasten gingen opportunistischer spelen en kozen sneller voor de lange bal. Borger kwam hierdoor echter niet in de problemen en verzuimde zelf om de score te vergroten.

Door de overwinning houdt Borger de druk op koploper WVV en heeft het de tweede plaats flink verstevigd. Volgende week is Borger vrij, op 4 juni volgt het laatste en mogelijk beslissende competitieduel thuis tegen HS’88. Koploper WVV speelt komend weekend thuis tegen SCN en gaat een week later op bezoek bij het lastige DKB, dat ook nog volop strijd om het halen van nacompetitie. Onstwedder Boys is hier ook nog niet voor uitgeschakeld en ontvangt komend weekend de nummer drie SJS. Kortom een uitermate spannend slot in de 4e klasse D.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Onstwedder Boys