Westerwolde verliest voor derde keer op rij

Westerwolde leed alweer de derde nederlaag op rij. Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

Foto Bé Eelsing, een grote kans voor Westerwolde wordt om zeep geholpen in de wedstrijd tegen Weerdinge.

Westerwolde beleefde ook zondag 22 mei een minder plezierige voetbalmiddag. Voor de derde keer op rij werd het team van trainer Richard Streuding aan de zegekar gebonden. Het voor lijfsbehoud strijdende Weerdinge was op sportpark De Barlage met 2–0 te sterk voor de Vlagtwedders. Op zich viel op de overwinning niets af te dingen, mede omdat Westerwolde ook voor de derde keer op rij niet tot scoren kwam. Het doelsaldo van 0–11 uit deze laatste drie wedstrijden toont des te meer aan dat het scorend vermogen schijnbaar tot het nulpunt is gedaald. En als je zelf niet scoort, dan is het meestal zo dat de tegenstander er wel een aantal inprikt. Weerdinge maakte met deze zege een mooi stap om de nacompetitie te ontlopen; Westerwolde daarentegen moet er voor oppassen dat de competitie niet als een nachtkaars dreigt uit te gaan.

Westerwolde begon goed aan de wedstrijd en wist zich een aantal kleine kansen te creëren. Het meest in het oog springend hierbij was de kopbal van Michel ter Horst in de 5e minuut die rakelings over ging. Ook Merijn te Velde had nog een goede kans om te scoren, maar Weerdinge bleef in de eerste dertig minuten verder prima op de been.

Prachtige volley

Zelf kroop het steeds meer uit haar schulp en in de 35e minuut was het dan ook raak voor de gasten. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Remco Eelsing die met en prachtige volley vanaf zestien meter doelman Henk Hebers het nakijken gaf: 0 – 1. Westerwolde stelde alles in het werk om nog voor de rust de stand weer gelijk te trekken, maar de robuuste verdediging van Weerdinge bleef in alle gevallen keurig overeind. Daarom kon arbiter Tuinstra beide teams dan ook met de verkregen tussenstand van 0–1 naar de thee sturen.

Genadeloos

Na de rust liet Westerwolde van meet af aan zien de verkregen achterstand te willen wegwerken. Maar helaas voor de rood-witten sloegen de Weerdingers in de 50e minuut genadeloos toe. Een verre doeltrap van een verdediger van Weerdinge werd op het middenveld verkeerd beoordeeld door Westerwolde, waardoor Milos Oluic de vrije ruimte kreeg richting het doel van de thuisploeg op te stomen. Met een diagonale schuiver liet hij doelman Hebers voor de tweede keer kansloos deze middag: 0–2. Westerwolde wilde wel, maar was ondanks de nodige wissels niet in staat aanvallend ook maar iets gevaarlijks op de grasmat te leggen. Misschien dat de Vlagtwedder formatie in de 80e minuut een strafschop had moeten krijgen toen Frank Riks binnen de zestienmeter tegen de vlakte ging. De beslissing van scheidsrechter Tuinstra geen penalty te geven leidde tot enige frustratie binnen de ploeg, hetgeen uitmondde in een serie gele kaarten. Van de totaal zes kaarten die de ploeg over de gehele wedstrijd voorgeschoteld kreeg, was het merendeel voor commentaar op de leiding. Ondanks een aantal verwoede pogingen van de van een blessure teruggekeerde René v.d. Laan kwam Westerwolde in het restant van de wedstrijd niet en dus keerde Weerdinge met de broodnodige drie punten huiswaarts.

Voor aanvang van de wedstrijd was er nog enige hoop voor de Vlagtwedder formatie mee te doen in de strijd om de vijfde plaats op de ranglijst. Na het resultaat van deze middag is deze kans zo goed als verkeken en zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om de huidige achtste plaats vast te houden. De eerste mogelijkheid daartoe is volgende week zondag in Emmer-Compascuum waar het plaatselijke CEC wacht. Ondanks het feit dat laatstgenoemde ploeg naar het zaterdagvoetbal vertrekt, zal het vast en zeker proberen de ook voor hen dreigende nacompetitie te ontlopen. De wedstrijd tegen CEC begint, evenals de overige vijf wedstrijden, om 14.00.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal heeft weinig moeite met LEO

SC Stadskanaal is aan een sterke reeks bezig. De ploeg van Rick Slor bleef ...

HOC en Schoonebeek halen het einde niet

Het duel tussen HOC en Schoonebeek in de vierde klasse D is vroegtijdig beëindigd ...

Buinen houdt de schade beperkt tegen WKE

Buinen mocht als laatste ploeg aantreden tegen het naar de vierde klasse gepromoveerde WKE. ...