Westerwolde niet opgewassen tegen strijdend CEC

Westerwolde leed tegen CEC alweer de vierde nederlaag op rij en ziet het seizoen als een nachtkaars uit.

Foto Harm Jan Pleiter, Westerwolde delfde ook het onderspit tegen CEC.

Tegen een voor lijfsbehoud strijdend CEC leed Westerwolde zondagmiddag op sportpark De Runde in Emmer-Compascuum haar vierde nederlaag op rij. Gelukkig werd er na ongeveer 400 minuten voetbal wel weer gescoord door de mannen van trainer Richard Streuding, zodat er uiteindelijk een toch nog draaglijk 3-2 verlies op het scorebord kon worden genoteerd. Hoewel Westerwolde de nodige strijdlust niet kan worden ontzegd, toonden de laatste vier tegenstanders toch iets meer dadendrang dan de Vlagtwedder-formatie zelf ten toon kon spreiden. Het feit dat het team sinds een aantal weken in veilige haven is en het om diverse redenen ontbreken van basiskrachten, spelen vast en zeker een rol bij de verkregen resultaten van de afgelopen weken. Echter, het ontbreken van een aantal vaste krachten gaf de pas 17-jarige Wilco Huls wel de mogelijkheid op verdienstelijke wijze zijn basisdebuut te maken.

CEC daarentegen vocht voor een van de laatste strohalmen de dreigende nacompetitie te ontlopen. Door deze nuttige overwinning hebben de mannen van trainer Goeree nu het heft in eigen handen om volgende week maandag tegen HOC het zondagvoetbal in Emmer-Compascuum als derdeklasser af te sluiten.

CEC met een voorsprong de rust in

Westerwolde begon relatief goed aan de wedstrijd en wist met enige speldenprikjes de verdediging van CEC onder druk te zetten. Toch was het CEC dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Behendig werd in de 10e minuut de enigszins op buitenspel spelende achterhoede van Westerwolde omzeild, waarna Leon Harms ook gelegenheidsdoelman Joran Luijten uitspeelde om de bal daarna in een nagenoeg leeg doel te schuiven:  1-0. In de 35e minuut had Frank Riks de uitgelezen mogelijkheid de Vlagtwedders langszij te schieten. Vanuit een prima voorzet van rechts miste de alleskunner binnen Westerwolde de bal op jammerlijke wijze, waaruit CEC ogenschijnlijk de nodige moed putte en nog voor rust op een 2-0 tussenstand kwam. Uit een mêlee van spelers was het Michel Kingma die in de 40e minuut met een frommelgoal Westerwolde nog iets dieper in de zorgen drukte. De naar behoren fluitende scheidsrechter Draaijer uit Drachten stuurde vrij snel hierna spelers en begeleiding van beide teams naar de thee.

Westerwolde dringt aan

Na de rust een gretiger Westerwolde dat een veldoverwicht in de 55e minuut zag beloond met een prima doelpunt van de van een blessure herstelde René v.d. Laan. Uit een uitstekende voorzet vanaf links van Arjen Heidekamp wist hij geheel vrijstaand bij de tweede paal met een diagonale schuiver voor het eerst sinds lange tijd het net weer te vinden: 2-1. Voor de gasten het sein ook de gelijkmaker te laten noteren, maar kreeg daarbij tien minuten later het deksel zelf op de neus. Uit een vlijmscherpe counter wist Dylan Snijders met een geplaatst afstandsschot in de voor hem linkerbenedenhoek doelman Luijten voor de derde keer deze middag het nakijken te geven: 3-1. Hierna een nog meer aandringend Westerwolde, maar doelman Gerben Springer van CEC weerstond de druk aanvankelijk op een prima manier. Tegelijkertijd waren de soms prima uitgevoerde counters van CEC een plaag voor de achterste linie van Westerwolde. De grootste kansen in de slotfase waren echter voor Westerwolde. Goede afstandsschoten van Arjen Heidekamp en de ingevallen Mikai Luijten werden prima gekeerd of belandden op het aluminium. Toch wist Westerwolde nog een keer het net te vinden. Ver in de extra tijd was het Arjen Heidekamp die na goed doorzetten van René v.d. Laan over links van dichtbij de 3-2 kon binnenschieten. Verder dan deze aansluitingstreffer kwam Westerwolde echter niet en derhalve verlieten de spelers en begeleiding van CEC dan ook het veld in de wetenschap dat met deze 3-2 overwinning de strijd om de twee nacompetitieplaatsen nog volledig openligt.

Voor Westerwolde wederom een enigszins zure nederlaag. Met nog één wedstrijd te spelen kunnen de rijen hopelijk op een goede manier gesloten worden om zodoende een goede basis te leggen voor nog een jaar derdeklasserschap. Maar voorlopige conclusie is toch wel dat Westerwolde met het behalen van 31 punten uit voorlopig 23 wedstrijden een prima resultaat heeft neergezet voor dergelijke kleine dorpsclub. En het vasthouden van de momenteel achtste plaats op de ranglijst is nog steeds een mogelijkheid. Dan moet er op tweede pinksterdag (maandag 6 juni) in Vlagtwedde wel gewonnen worden van Twedo. Maar laat dat nu juist de ploeg zijn die nog volop in de race is voor het behalen van het tweede of derde periodekampioenschap. Nog één keer vol aan de bak dus!