Borger naar minimale winst tegen HS ’88

Borger won haar laatste competitiewedstrijd en mag zich nu opmaken voor het toetje in de vorm van nacompetitie.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger won het laatste thuisduel nipt met 1-0 van HS ’88.

Het was afgelopen zaterdag een wedstrijd om des keizers baard tussen thuisploeg Borger en de gasten uit Hoogezand. De groenhemden hadden zich al verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst en de bezoekers wisten zich al uitgeschakeld voor een plekje in de nacompetitie. Ja, Borger kon theoretisch nog kampioen worden. Daarvoor moest echter heel dik gewonnen worden en concurrent WVV moest op haar beurt met grote cijfers verliezen. Daar geloofde niemand meer in. Het wonder bleef uiteindelijk ook uit. Borger won met kleine cijfers en WVV verloor nipt. De ploeg uit Winschoten mag zich nu door het betere doelsaldo kampioen noemen. Voor hen wacht na de zomer de derde klasse. Borger mag op 18 juni op neutraal terrein in een alles of niets wedstrijd tegen SVN ’69 uit Nijeveen uitmaken wie zich in het seizoen 2022-2023 ook derde klasser mag noemen.

Soms heb je wedstrijden waar het niveau matig is, maar de spanning veel vergoedt. Deze zaterdag was op de Drift het omgekeerde aan de hand. Beide teams lieten zowel in de eerste als de tweede helft zien heel aardig te kunnen ballen. Door het totale gebrek aan wedstrijdspanning, in combinatie met een heerlijk zonnetje, leek het voor de toeschouwers echter op een gezapig zomermiddagpotje.

Fraaie stift

De thuisploeg creëerde daarin de meeste kansen, veelal in de omschakeling, waarin met name middenvelder Levi v/d Span excelleerde met enkele heerlijke steekballen. Slechts eenmaal leidde dit tot een doelpunt. Floris Hiddink rondde in de 13e minuut met een fraaie stift succesvol af. Voor het overige stond de doelman zijn mannetje, of bracht de paal tot drie keer toe redding.  HS ’88 raakte aan de andere kant ook nog een keer het aluminium en was daarnaast een aantal keren gevaarlijk met venijnige afstandsschoten. Tot scoren kwamen ze echter niet. De 1-0 eindstand betekende de elfde overwinning op rij voor de thuisploeg. Deze spurt bracht de mannen van Arne Joling op de eindrangschikking in punten nog naast WVV, dat met 1-0 werd geklopt door DKB. Het doelsaldo van WVV is echter beduidend beter, waardoor de felicitaties naar Winschoten gaan.

Afscheid Wiljan Vos

Naast voorgaande bespiegelingen viel er kort voor rust nog een ander hoogtepunt te noteren. Borger captain Wiljan Vos werd onder luid applaus naar de kant gehaald. Na zo’n tien jaar eerste elftal voetbal nam de 29-jarige Vos afscheid van het thuispubliek. De ovatie was terecht, de waardering van teamgenoten, technische staf en het publiek was voelbaar. “Een échte clubman, die nooit verzaakt heeft en zowel binnen als buiten het veld uitgroeide tot een voorbeeldige aanvoerder”, zo omschreef Arne Joling zijn captain. Het lichaam sputtert teveel tegen om er nog een extra seizoen aan vast te plakken. Het playoffduel om promotie tegen SVN ’69 wordt zijn laatste kunstje in het groenwit, maar hij blijft zonder twijfel in een andere rol betrokken bij de club.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger neemt afscheid van aanvoerder Wiljan Vos.

18 juni

Op zaterdagmiddag 18 juni moet het dus gebeuren. Eén wedstrijd. Alleen de winst telt! Op neutraal terrein ontmoet Borger de nummer 13 uit de derde klasse D. Inmiddels weten we dat dit SVN ’69 is. De locatie is op het moment van schrijven nog niet bekend. De groenhemden hopen op veel support. Een busreis wordt geregeld. De dresscode is groen! Houd voor meer berichtgeving hierover de Social Media van SV Borger in de gaten.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – HS ’88

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys houdt stand in Veenhuizen

Vierdeklasser Onstwedder Boys ging met een duidelijke opdracht naar Veenhuizen: niet verliezen. Want na ...

Valthermond verslaat koploper Helpman

Valthermond legde een goede wedstrijd op de mat en won van het nog ongeslagen ...

Zevenklapper en punten voor JVV

JVV heeft zichzelf in de wedstrijd tegen DWZ op een fantastische manier beloond. Tegen ...